PUKLA DRUGA PONOĆNA BOMBA: Ronaldo se spakovao i napustio Juventus! Stiže u Premijer ligu!

Autor:

Sport

26.08.2021

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki minut pre ponoći pukla je i treća bomba letnjeg prelaznog roka u Evropi. Nakon transfera Lionala Mesija iz Barselone u Pari Sen Žermen odakle je mladi i talentovani Kiljan Mbape otišao u Real Madrid, red je došao i da Kristijano Ronaldo napusti Juventus.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ronaldo se vraća na ostrvo

Naime, kako javlja transfer ekspert Đanluka di Marcio odlazak Portugalca iz Torina je definitivan, a nova destinacija je dugo spominjani Mančester Siti.

Građani će, kako javlja pomenuti ekspert, sutra poslati ponudu koju će Juventus prihvatiti. 

Podsetimo se, Ronaldo je još pre nekoliko odlučlo da želi da napusti Juventus, a poslednjih dana je izvršio pritisak da izdjestvuje transfer. Prvo je agnažovao menadžera Žorža Mendeša da ga ponudi Mančester Sitiju, a onda je naterao i Juventus da ga pusti.

Pomenuti superagent je danas doputovao u Torino, sastao se sa čelnicima Juventusa i dobio negativan odgovor na apel da Juve pusti Ronalda bez obeštećenja. Bjankoneri su insistirali na sumi između 25.000.000 i 30.000.000 evra koliko im treba da pokriju troškove amortizacije za transfer Ronalda iz Reala.

Nije im bilo dovoljno što će se rešiti Ronaldove plate koja ih godišnje na bruto nivou košta oko 70.000.000 evra.

Ronaldo je bio nezadovoljan epilogom sastanka i posle njega je obavestio Juventus da ne želi više da igra za njih.

Ispraznio je ormarić u svlačionici i pozdravio se nekim saigračima ubeđen da će Juventus da popusti. Saopštio je svima da na njega ne računaju za meč protiv Empolija narednog vikenda jer on sigurno ide. Potom je Mendeš završio veliki posao.

Posle sastanka je opet pozvao Mančester Siti i uspeo da dobije njihov pristanak za plaćanje obeštećenja.

 

 

Kako dalje javlja Di Marcio, Građani će sutra Juventusu ponuditi oko 25.000.000 evra odštete i očekuje se da torinski klub prihvati i da završi priču sa Ronaldom.

U toku su pregovori Mančester Sitija i Mendeša oko Ronaldove plate. Prvobitni plan je bio da Ronaldo potpiše dvogodišnji ugovor vredan oko 20.000.000 evra po sezoni, ali nije isključeno da će igrač morati da pristane na još manju platu jer će klub morati da plati pomenutu obeštećenje. 

Jedno je sigurno, a to je da ćemo već na startu grupne faze Lige šampiona imati veliki derbi između Mančester Sitija i Pari Sen Žermena, ali i ljutih rivala Kristijana Ronalda i Lea Mesija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading