TITULA SE VRAĆA U MOĆNI PARIZ: Mihailo Ristić za "Srpski telegraf" pred start sezone predviđa rasplet u Ligi 1!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

08.08.2021

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senzacionalna prošla sezona fudbalera Lila, koji su osvojili titulu šampiona Francuske ispred prebogatog Pari Sen Žermena, teško da će se ponoviti u nastupajućoj takmičarskoj godini, kaže za Srpski telegraf u najavi novog ciklusa u Ligi 1 Mihailo Ristić (25), fudbaler Monpeljea i reprezentativac Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Mihailo Ristić

Parižani su apsolutni favoriti za tron jer im je u prethodnih devet godina samo dvaput izmicala titula.

- Nije tajna da je Pariz daleko najmoćniji tim u ligi i mislim da im se neće ponoviti prošla sezone. Ma, baš teško. Pogotovo jer su doveli nova pojačanja i mislim da je već sada svima jasno da se titula vraća u Pariz. Ali sačekajmo da vreme pokaže, neka tu titulu najpre zasluže na terenu - počinje priču Mihailo Ristić.

Srbin iz Bijeljine od januara 2019. godine brani boje Monpeljea u čijem je dresu sakupio 62 nastupa.

- Dosta stvari se promenilo u odnosu na prošlu sezonu, ali je ambicija ista. Novi trener neguje potpuno drugačiji stil igre i akcenat je na posedu, što ranije nije bio slučaj. Premalo vremena je bilo za neko uigravanje, ali verujem da će stvari polako dolaziti na svoje mesto kako sezona bude odmicala - dodaje polivalentni fudbaler.

Sanznajemo: Rajković uskoro među šampionima


Reprezentativni golman Predrag Rajković slovi za jednog od najboljih golmana u francuskoj Ligi 1 i okosnicu Remsa već dve i po godine. Već neko vreme predviđa mu se transfer u veći klub, a kako saznajemo, to će se ove sezone i obistiniti. Za zlatnog “orlića” sa Novog Zelanda zagrizao je Lil i po svemu sudeći Rajković će uskoro obući dres aktuelnog šampiona države.
 


Prošle sezone Ristiću i Monpeljeu za dlaku je izmakla Evropa, pošto su završili na osmom mestu sa samo tri boda manje od mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

- Cilj je jedno od mesta koje vodi u evropsko takmičenje. Znamo gde smo grešili lani, znamo gde smo ispuštali sigurne bodove, što nas je na kraju koštalo plasmana u Evropu. Verujem da će ova sezona biti drugačija - ističe Ristić.

Foto: Starsport

Mihailo Ristić

Pored Mihaila, koloniju Srba u francuskoj Ligi 1 čine još i Petar Šuletić, njegov saigrač, Predrag Rajković golman Remsa, Monakov štoper Strahinja Pavlović i Nemanja Radonjić koji još uvek nije definisao status u Marselju. Inače, Ristić upravo protiv Marselja započinje novu sezonu utakmicom u nedelju.

- U kontaktu sam sa svima, naravno. Čujemo se. Mitrović nas je napustio ove sezone, ali nas ima još nekoliko. Zajedno smo u svemu ovome, podrška smo jedini drugima. Marselj je poprilično promenio tim, kao i mi žele da otvore sezonu na pravi način. Očekujem mnogo šansi na tom meču, a videćemo ko će svoje iskoristiti - poručuje bivši igrač Zvezde, Sparte i Krasnodara.

Milićević: Nica potencijalno iznenađenje


Poznavaoci prilika u elitnom rangu, takođe, ne sumnjaju u kvalitet i nadmoć pojačanih “svetaca”.

- Ne verujem da će PSŽ dozvoliti iznenađenje dve godine zaredom. Oni su iz sezone u sezonu sve jači. Lil će imati obaveze u Ligi šampiona ove godine, ne znam koliko mogu, Marselj je veliki klub, Monako igra dopadljiv fudbal, a Nica s novim trenerom mogla bi da bude iznenađenje - kaže komentator Arenesport Miloš Milićević, specijalizovan za francuski fudbal.


Od njega mnogo očekuje i selektor “orlova” Dragan Stojković Piksi.

Republika

Foto: Starsport

 

- Reprezentacija je najviši nivo u ovom sportu, bar po meni. Tu privilegiju imaju retki i čast mi je biti deo iste. Verujem da ću igrama u klubu nastaviti da pokazujem da mi je mesto u reprezentaciji i da ću što više doprineti u kvalifikacijama - naglašava.

Iako stotinama kilometara udaljen, redovno prati dešavanja u otadžbini. Naročito sportska.

- Zvezda i Novak su deo moje svakodnevnice. Njihove neuspehe doživljavam previše lično, kao da su moji. Novak je nešto najbolje što Srbija ima, pravi primer u svakom smislu. Njegova mentalna snaga je nešto što me oduševljava. Graniči se sa nerealnim. Nemam mnogo idola, ali Novak je sigurno jedan od njih. Takođe, kao iskreni zvezdaš svestan sam da je Zvezda deo mene, da to nije smo klub koji bodrim. Srčano doživljavam svako dešavanje u vezi nje. Verujem da ćemo se vratiti u Ligu šampiona - zaključio je Ristić.

Srbi u Francuskoj

Mihailo Ristić (Monpelje)

Petar Škulerić  (Monpelje)

Predrag Rajković (Rems)

Strahinja Pavlović (Monako)

Nemanja Radonjić (Marselj)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading