ZVICER U PANICI! Sve tajne izlaze na videlo: Šef "kavčana" bio u sprezi sa sinom UTICAJNOG ČOVEKA u Crnoj Gori

Autor: Republika, Vijesti

Hronika

08.08.2021

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informacija da je Belivuku u januaru ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru saopštena je i početkom maja na sednici Odbora za bezbjednost i odbranu

Foto: Ilustracija: Republika.rs, youtube.com/printscreen, Tanjug/Rade Prelić, Pixabay

Veljko Belivuk i Radoje Zvicer

Crnogorski istražitelji proveravaju da li je i zbog čega Petar Lazović koji je zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) redovno održavao kontakte sa jednim od navodnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i praktično mu čuvao leđa.

Lazović je sin doskorašnjef šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića.

Kako je naveo sagovornik iz crnogorskog bezbednosnog sektora, zahvaljući Lazovićima krajem januara ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru Zvicerovim saradnicima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Informacija da je Belivuku u januaru ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru saopštena je i početkom maja na sednici Odbora za bezbjednost i odbranu, kada je obavljeno kontrolno saslušanje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Predsednik tog skupštinskog tela Milan Knežević tražio je odgovor od njega, a Abazović je odgovorio da je tačno da je u januaru 2020. godine Belivuku, zvanom Velja Nevolja, skinuta zabrana ulaska u Crnu Goru.

- Belivuku je stavljena zabrana 2018. godine, skinuta je u januaru 2020. godine, pretpostavljamo ko je skinuo zabranu, mislim da vi manje više znate ko se bavio tim, pominjali ste te ljude - rekao je tada potpredsednik Vlade i koordinator svih službi bezbednosti.

Knežević je pitao Abazovića da li ima operativna saznanja da je sin Zorana Lazovića, Petar zaposlen u ANB-u, redovno održavao kontakte sa jednim od navnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i da li je u korelaciji njihov odnos sa Zvicerovim napuštanjem Crne Gore prilikom hapšenja članova kriminalne grupe.

- Sin Zorana Lazovića i Radoje Zvicer... Imamo neka saznanja za komunikaciju, pa nisu daleko od vaših saznanja. Ali ne bih sada da ih delim. Nemam informacije da su se Zoran Lazović, Petar Lazović, Enis Baković i Branislav Brano Mićunović sastali u jednom podgoričkom lokalu -  rekao je Abazović, odgovarajući na pitanje Kneževića.

Knežević je tada pitao Abazovića da li ima informacije da su se Zoran Lazović, Petar Lazović, Enis Baković i Branislav Brano Mićunović sastali u jednom podgoričkom lokalu na dan kada su uhapšeni članovi kavačke kriminalne grupe pušteni na slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading