CRNO-BELI U BORBI ZA MILIONE: Pogledajte kolika suma leže na račun Partizana!

Autor:

Sport

05.08.2021

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sistem bonusa i nagrada za Ligu konferencija nije zanemarljiv.

Republika

Foto: Starsport

Ovo bi im dobro došlo.

Večeras nas očekuje najteži Partizanov ispit u dosadašjem toku kvalifikacija za Ligu konferencija. Protivnik je ruski tim Soči koji je briljirao u protekloj sezoni u tamošnjoj Premijer ligi. 

Ovaj dvomeč važan je za crno-bele iz nekoliko razloga. Naravno, pobeda donosi plasman u plej-of za plasman u novoformirano UEFA takmičenje.

Takođe bitni su i koeficijenti, kako klupski koji treba da bude popravljen tako i onaj koji se tiče Srbije i pozicije koja donosi dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Treći i ne manje bitan razlog jeste novac. Sistem nagrađivanja u evropskim takmičenjima je ove sezone promenjen, pa će tako klubovi da dobiju 100.000 evra za sam nastup, u svakom kvalifikacionom kolu, a za one ekipe koje dožive neuspeh sledi uteha u vidu “bonusa” od 150.000 evra.

Soči i Partizan su krenuli od drugog kola kvalifikacija (Q2 – 550.000 evra) za Ligu konferencija i za učešće i prolaz u pomenutom drugom koliu, kao i za nastup u trećem kolu su već zaradili sigurnih 750.000 evra.

Ova suma pripašće crno-belima ukoliko im dvomeč sa Rusima bude poslednja evropska stanica u ovoj sezoni.

Foto: Starsport

 

Ukoliko, Partizan eliminiše Ruse, što nije nemoguće, crno-beli bi imali zagarantovanih 1.050.000 evra, jer im na dosad zarađenu sumu od 750.000 evra sledi bonus od 300.000 evra.

Ako posle toga uspeju da se plasiraju u grupnu fazu ovog novog takmičenja sleduje im i premija od 2.940.000 evra, koliko iznosi nagrada za ulazak u grupu.

Uz to, Partizan može da računa i na oko 1.000.000 evra na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta.

Kada sve ovo saberemo dolazimo do okvirne sume od oko 4.500.000 evra od UEFA koliko bi Partizan dobio za plasman u grupnu fazu. 

Kada se ovako postave stvari, Partizan se danas ne bori samo za čast i uspeh već i za pozamašnu sumu novca. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading