ZVEZDA DUPLO JEFTINIJA OD DINAMA: Motiv više za Stankovićevu četu pred potencijalni okršaj sa Hrvatima!

Autor:

Sport

04.08.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko Crvena zvezda savlada Šerif, a Dinamo iz Zagreba poljsku Legiju gledaćemo meč koji se nije dogodio još od raspada Jugoslavije!

Republika

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

Crveno-beli su remizirali sa Šerifom u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona 1:1, dok Dinamo večeras igra protiv Legije od 20.00.

Nemoguće je već ne razmišljati o oživljavanju starog rivalstva, ali sigurno je da ovaj meč donosi i određene rizike.

Dinamo može da se pohvali kontinuitetom u evropskim takmičenjima.

Hrvatski klub je od 1991. godine 16 puta igrali u grupnim fazama UEFA takmičenja - sedam puta u Ligi šampiona i u devet navrata u Ligi Evrope/Kupu UEFA.

Crveno-beli su se vratili na "stare staze uspeha" proteklih pet sezona, zbog po dva plasmana u grupu LE i LŠ, a Stankovićeva četa ne odstupa od cilja da i ove godine bude deo najjačeg klupskog takmičenja.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Dinama

Ono što je zanimljivo je vrednost fudbalera srpskog i hrvatskog šampiona na tržištu.

Prema informacijama sa sajta "Transfermarkt", "modri" su procenjeni na 133.30 miliona evra, skoro duplo više od našeg šampiona (64.15). Najvredniji pojedinac Zagrepčana je golman Dominik Livaković (15 miliona), koji je činio čuda na minulom EP, bio uzdanica Hrvata.

Odmah iza njega su ofanzivci Luka Ivanušec (13,5), Lovro Majer (13), kao i Bruno Petković i Mislav Oršić (po 12), momak koji je prošle godine het-trikom nokatuirao Totenhem u Ligi Evrope i živi za utakmice kakve bi bile one sa beogradskim velikanom.

Što se tiče Zvezde, najvredniji je Mirko Ivanić, vredan 6.5 miliona, pa slede mladi biseri Veljko Nikolić, Željko Gavrić...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading