BAKSUZ: Ukleti Katai UVEK IZGUBI od Kairata

Autor:

Sport

22.07.2021

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ofanzivni vezista Zvezde prethodno dvaput poražen od Kazahstanaca 2015. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Katai

Ako neko ima razloga da iz dubine duše prezire i proklinje Kairat, onda je to Aleksandar Katai (30). Naime, kreator igre Crvene zvezde, koji se odlično snalazi i u ulozi krilnog napadača, u sredu na Centralnom stadionu Alamtiju u prvom meču drugog gola kvalifikacija za Ligu šampiona doživeo je treći poraz u isto toliko mečeva protiv žuto-crnih iz bivše kazaške prestonice.

Katai Magiko, kako ludcidnog driblera iz Srbobrana vole da zovu navijači srpskog prvaka, bio je akter i čuvenog dvomeča iz jula 2015, kada su "osice" iz Almatija očitale oba puta lekciju Beograđanima, u tadašnjem prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Najpre je 2. jula pre šest godina Kairat slavio neočekivano sa 2:0 na stadionu "Rajko Mitić", a Aleksandar proveo na terenu 77 minuta. U revanšu kroz sedam dana proveo je svih 90 minuta i u igri u porazu od 2:1 asistirao Vukanu Savićeviću za počasni gol u 85. minutu. Ovog puta je bio gotovo nezapažen za 83 minuta, dobivši žuti karton već u 20. minutu.

RepublikaFoto: Starsport
Katai protiv Kairata pre šest leta

Ipak, postoji tim protiv kog Katai ima još negativniji učinak, a reč je o Filadelfiji junion. Naime, dok je igrao u MLS ligi za Čikago fajer, Srbobranac je tokom 2018. i 2019. izgubio sva četiri meča protiv tima iz nekadašnje američke prestonice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading