OGRAĐUJEMO SE OD "NAVIJAČA", NE STOJIMO IZA TOGA: Oglasio se Partizan povodom vređanja predsednika Vučića u Novom Sadu!

Autor:

Sport

18.07.2021

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemile scene u "srpskoj Atini", crno-beli iznali jasan stav oko uvreda na račun prvog čoveka Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Proleter-Partizan na "Karađorđu"

Fudbalski klub Partizan oglasio se povodom vređanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu i tom prilikom je najoštrije osudio ponašanje navijača, uz ogradu od onih koji su pogrdno skandirali prvom čoveku države.

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celosti:

- FK Partizan se ograđuje od grupe “navijača” koji su sinoć na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter - Partizan, pogrdno skandirali i vređali predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. FK Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vredjanje institucija države Srbije.

FK Partizan nije bio organizator jučerašnje utakmice i zato ne može da snosi odgovornost za neprimereno ponašanje grupe navijača na Zapadnoj tribini. Istovremeno, FK Partizan se zahvaljuje navijačima na Južnoj tribini i većini gledalaca na Zapadnoj tribini stadiona “Karađorđe” zbog fer i sportskog navijanja i podrške našem timu, koji je na gostujućem terenu, uz odličnu igru, ostvario ubedljivu pobedu u prvom kolu Ling Long Super Lige. 

FK Partizan prepoznaje i podržava sve napore Predsednika Republike i ostalih institucija Države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo. 

Uprava FK Partizan braniće svoj klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport.

FK Partizan sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem - informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu. Otvoreni smo za svaku dobronamernu kritiku, protiv smo senzacionalističkih naslova koji ne doprinose stvaranju pozitivne atmosfere i prevazilaženju problema. 

Želimo regularnu domaću Ligu, uspešan nastup FK Partizan i ostalih srpskih klubova na Evro sceni, pune tribine sportskih objekata, na kojima će navijači bodriti fudbalere. 

Za druge se navija, Partizan se voli!!! - naveli su iz FK Partizan. 

Podsetimo, Partizan je na otvaranju Superlige Srbije nadigrao Proleter sa 4:0, ali je sjajna igra crno-belih na premijeri ostala u senci sramotnog ponašanja navijača.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading