SUPERLIGA sa 12 KLUBOVA? Mladen Krstajić pravo u METU!

Autor:

Sport

17.07.2021

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Partizana bez dlake na jeziku o gorućoj temi srpskog fudbala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trener TSC-a Mladen Krstajić

Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić založio se da Superliga Srbije broji 12 klubova, kako bi se izvršila "koncentracija kvaliteta".

- Da uzmemo u obzir da nas u Srbiji ima 6, 7 miliona, ne znam tačno, i Beograd koji ima 2, 2 i po miliona ljudi, gde ima 4,5 klubova u Superligi... Kvalitet kao kvalitet, 12 ili 14 klubova maksimum, ako gledamo kvantitet i kvalitet. Možemo o tome da polemišemo sat ili dva, da li nam treba kvalitetna Superliga gde ćemo imati 12 klubova, a da pritom napravimo i razvojnu ligu gde će morati da igra tri, četiri ili pet bonus igrača. To su ipak neke stvari za stručnjake u sportu koji bi trebalo da procene. Najbolje bi bilo napraviti dogovor sportskih stručnjaka i Vlade - poručio je trener TSC-a u razgovoru za "Telegraf".

Podsećanja radi, prvenstvo Srbije je u sezoni 2020/2021 brojalo 20 klubova, usled pandemije koronavirusa, što se ispostavilo kao neadekvatno, pa je pokrenuta rasprava oko smanjenja lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading