LUIS ENRIKE SPREMIO TAJNO ORUŽJE ZA ITALIJANE! Ovo je plan selektora Španije za plasman u finale EP!

Autor: Republika

Sport

06.07.2021

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski selektor Luis Enrike veruje da će veću šansu za pobedu u polufinalu Evropskog prvenstva imati tim koji bude imao veći posed lopte.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Selektor Španije Luis Enrike

Španija i Italija se sastaju na Vembliju od 21 sat prvom polufinalu EURO.

- Mi smo lideri u posedu lopte, ali oni su takodje ekipa koja može držati loptu. To će biti prava bitka. Italijani se znaju prilagoditi i igrati bez lopte. Naš je cilj jasan, želimo loptu. Želimo da imamo posed, a ako je nemamo, prilagodićemo se - rekao je španski selektor.

Enrike je priznao da nedostatak iskustva njegove ekipe u ovoj vrsti utakmica "dobra vest za Italiju", ali i dobra vest za njih.

- To što nemamo iskistva u ovakvim utakmicama, ne znači da nismo navikli na ovu vrstu igre. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka i da možemo pružiti radost našim navijačima.

Kazao je kako je on vodja, ali i kako su najvažniji igrači.

- Očito je da sam vođa, ali ja sam izvan terena. Teška stvar je davati golove, dobro pritiskati... ono što igrači rade. Ako ćemo izboriti finale, to će biti njihova zasluga.

Osvrnuo se i na pritisak španske javnosti koja očekuje plasman u finale dodavši kako psiholog tima Hoakina Valdesa igra važnu ulogu od početka takmičenja.

- Ne verujem da će pritisak biti problem. Razgovarali smo sa Hoakinom o važnosti meča. Moramo sprečiti da igrači budu preterano uzbudjeni. Moramo se pobrinuti za ono što moramo raditi na terenu - istakao je slektor "crvene furije".

Enrikeu se ne sviđa činjenica što neće biti previše španskih navijača u Londonu.

- Čudna je situacija. Volio bih da ima više španskih i italijanskih navijača, nego engleskih. Voleli bismo da to bude drugačije, ali prihvatamo i ovu situaciju.

Španski fudbaler Pedri takođe smatra kako će se velika bitka voditi na sredini terena.

- Italija ima toliko nadarenih veznih igrača, ko ;prevlada na sredini terena imaće veće šanse za pobedu - poručio je 18-godišnji mladić.

- Iskreno jedva čekam saznati hoću li zaigrati u utorak. Ako budem imao priliku igrati, daću sve za tim. Trudim se trčati za saigrači. Savremeni fudbal postaje sve više fizički - istakao je vezista Barselone.

Utakmica između Italije i Španije na rasporedu je 6. jula u 21.00 na Vembliju, a dan kasnije na istom stadionu igrat će Engleska i Danska.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading