SAOPŠTENJE SA ČAIRA: Ne želimo "beogradizaciju" fudbala

Autor: Tanjug

Sport

30.06.2021

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlije protiv smanjenja Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Stadion "Čair"

Fudbalski klub Radnički iz Niša saopštio je da je protiv smanjenja Superlige Srbije na 12 klubova, jer to vodi u "beogradizaciju" srpskog fudbala.

- Želimo da se fudbal igra širom Srbije. U Loznici, Šapcu, Somboru, Užicu, Pirotu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru… Slažemo se sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem da je neophodno da se ulaže u razvoj srpskog fudbala i zato smo protiv toga da sve svedemo na Beograd - navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Dodaje se da se FK Radnički zalaže i za izbore na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije.

- Takođe, sumnjamo i u novu sudijsku organizaciju. Mi i dalje ne znamo na koji način se biraju sudije, ko ih bira i po kom kriterijumu, niti je definisano pitanje kontrole i odgovornosti za one koji ne rade dobro svoj posao. FK Radnički se zalaže da se uspostavi sistem sudijske organizacije, koji neće biti neciji lični izbor. Sumnju odmah izaziva i to da se na sadašnjem spisku sudija nalaze oni poput Lazara Lukića, Pavla Tomica, Marko Ivkovića i slicnih... - ističe se u saopštenju sa Čaira.

- Takođe, smatramo i da FS S duguje odgovor, pre svega srpskoj javnosti, ko ih vodi, da li su to sadašnji funkcioneri, činovnici ili su to neki za koje verujemo da su bivši, jer je trenutno delovanje netransparentno - zaključuje se u saopštenju Radničkog iz Niša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading