ZVEZDA I PARTIZAN GA DOBRO PAMTE: Poznati sudija SKLONJEN, pa se penzionisao!

Autor:

Sport

26.06.2021

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilo Grujić, Miloš Đorđić, Zoran Široki i Novica Anđelovski tako neće deliti pravdu našim najboljim timovima iduće godine, a jedan od njih doneo je odluku da time ujedno stavi tačku na svoju dugogodišnju karijeru u ulozi arbitra.

RepublikaFoto: Starsport
Danilo Grujić

Radi se o Danilu Grujiću, koji je bio jedan od najperspektivnijih srpskih sudija i koji je sudio utakmice pod okriljem UEFA dug niz godina.

On je poslao zvaničan dopis Izvršnom odboru Strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Srbije u kojem traži preimenovanje u instruktora prve kategorije.

Molim vas da me iz zvanja sudije prve kategorije prevedete u zvanje instruktora prve kategorije - stoji u dopisu koji je potpisao Danilo Grujić.

Niški arbitar nalazio se na listi za Superligu od 2009. godine. Imao je poverenje Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, vodio je večiti derbi gde je 26. novembra 2011. godine napravio grešku posle koje je kratko pauzirao. Kada se na kraju sve zbroji, ukupno šest puta vodio je utakmice između Partizana i Crvene zvezde.

Zenit karijere imao je dok je bio u timu Milorada Mažića, gde je delovao kao dodatni sudija. Učestvovao je na Evropskom prvenstvu, finalu Lige šampiona 2018. godine i delio je pravdu na velikom broju međunarodnih utakmica. U tom smislu je debitovao na meču omladinaca Ukrajine i Izraela, a karijeru je zatvorio 23. oktobra 2019. godine utakmicom Lige šampiona mladih između Intera i Borusije Dortmund.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading