SKANDAL: Hapsili ga zbog NASILJA nad ženama, a sad je POJAČAO srpskog velikana!

Autor:

Sport

25.06.2021

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski fudbaler Rioheji Mićibući nedavno je pojačao Radnički iz Niša.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Radničkog i Partizana

Mićibući je na Čair stigao kao slobodan fudbaler.

Ono što je nepoznato srpskoj javnosti jeste da je japanski vezista čak u dva navrata bio hapšen, zbog čega je imao velikih problema tokom karijere.

Mićibući je oba puta iza rešetaka završio zbog nasilja u porodici.

Prvi put uhapšen je u Tokiju 2017. godine zbog sumnje da je udarao i šutirao svoju izabranicu. Proveo je desetak dana u pritvoru, a potom ga je tadašnji klub suspendovao.

Tri godine kasnije ponovo je privođen iz sličnih razloga, a nakon što je tekst o njegovom hapšenju izašao u lokalnim novinama, njegov tadašnji klub, Vegalta Sendai, je odlučio da sa Mićibućijem momentalno raskine ugovor.

Potom je usledio prelazak u korejski Čungnam, što je izazvalo brojne kontroverze u i oko kluba. Čelnici Čungnama su odlučili da i pored svega potpišu ugovor sa Mićibućijem, naglašavajući da je on svoju nasilničku narav ostavio iza sebe.

Ipak, nakon što su neke ženske organizacije pokrenule proteste protiv njegovog dolaska, ugovor sa Mićibućijem je raskinut, a klub se izvinio zbog izazvanih neprijatnosti.

Mesec dana kasnije usledio je prelazak u Radnički.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading