STANOJEVIĆ IZRIČIT: Samo JEDAN IGRAČ ne sme da ode, SVI ostali su SLOBODNI!

Autor: Republika

Sport

25.06.2021

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Aleksandar Stanojević obratio se medijima tokom priprema u Sloveniji.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Aleksandar Stanojević na treningu u Ptuju

Stanojević je odgovaro na sve aktuelnosti vezane za sastav tima u narednoj sezoni.

Krenuo je od plana rada:

- Spremamo se za utakmicu s Murom, nažalost nismo kompletni. Igrači koji su se kasnije priključili ne znam koliko su spremni, još ovi što nisu došli. Pojačavamo ritam, jako radimo, rezultati me ne interesuju na pripremama. Želimo da odradimo dobre pripreme kako bismo bili spremni za start sezone.

Šta ga konkretno zanima ako ne rezultati?

- Podizanje fizičke spreme i ključno, uigravanje tima. Naročito poslednje linije. Otišao je Sveta pa da se uigramo. Drugo, kada dođu napadači da napravimo sinhronizaciju. I treće, probaćemo da igramo sa tri pozadi. U zavisnosti ko bude ostao i otišao, pravićemo sistem. Ne mogu sad na silu da znam status svih igrača, i ovih što dolaze, a i ako neko ode.

Suma?

- Suma dolazi, rešio je sve što se tiče boravka u Srbiji. Zavrašava papire za Sloveniju. Dolazi na pripreme, ali znate, ovo je vreme transfera, može da se desi da neko ode. Možda i Suma. Vreme je transfera, svašta može da se desi. Ima igrača koji su interesantni na tržištu. Suma, Maki Banjak, Lazar Marković, Saša Zdjelar, oni su najinteresantniji, u žiži interesovanja.

Holender i Mađari?

- Holender je igrao levog bočnog u sistemu Mađarske, ali pošto su imali jaku grupu, njihov trener Italijan Marko Rosi je na levog bočnog stavio Fiolu, a ne Holendera. To se ispostavilo kao sjajan potez. Oni u napadu imaju dva sjajna napadača iz Bundeslige, Salaja i Šalaja. Očekivao sam da će Filip ući na mesto napadača u jednom trenutku, ali eto Nemanja Nikolić je dobio prednost. Ja kao trener, ne znam kako bih ga stavio. Pokazalo se da su imali dobar rezultat i bili su tvrd protivnik.

Da li su olakšali posao Mađari Partizanu jer su ispali?

- Pa dobro, nije potrošen Holender, ali nismo ni očekivali da će proći grupu. Žao nam je što nije igrao, jer je dosta učestvovao u njihovom plasmanu na Evropsko prvenstvo. Iz tog razloga mi je žao što nije igrao, ali razumem da je rezultat bitan i trener se opredelio da ne rizikuje mnogo. Dolazi 12.jula u Beogradu.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Naporni trening tokom priprema

Da li će uspeti da se uigra?

- To su sve neke realne stvari. Verovatno će mu trebati dve nedelje po dolasku da bude spreman. Videćemo da li će biti spreman za prvu evropsku utakmicu. Najteži deo za trenera je napraviti sinhronizaciju napadača, to je ključno za ekipu. Zato jedva čekam da dođu napadači.

Evropsko prvenstvo?

- Uh... Evropsko prvenstvo ide u pravcu u kojem ide fudbal, sa visokim presingom. Mnogo ekipa igra sa tri pozadi. Taktički su najraspoloženiji Italijani, videćemo dokle će dogurati. Imam simpatije prema njima. Francuzi su dobri. Uvek volim Nemce i njihov fudbal. Sviđaju mi se njihovi treneri i način rada, tako da navijam za njih.

Pravilo gola u gostima?

- Meni to lično se sviđa. Zato što kod kuće igrate s manjim pritiskom. Možete da budete bolji od rivala, a on da vam da gol u gostima iz kontre i prođe dalje. Bolje je zbog ekipa koje su kvalitetnije, da igraju rasterećeno pred svojim navijačima. Meni se to sviđa, zadovoljan sam što je tako. Možete opuštenije da krenete prvu utakmicu.

Konkretne ponude?

- Ima ponuda, ali da su konkretne igrači bi otišli. Ali, ima ozbiljnih ponuda koje klub razmatra. Prirodno je da klub pokušava da rastereti budžet i smanji potrošnju novca. Ako budu adekvatne ponude za svakog igrača, nemam nikakav problem da ode bilo ko. Na vreme samo. Ali, živa stvar je prelazni rok. U svakom slučaju, popunjeni smo na svim pozicijama, kada dođu dva napadača. U slučaju dobre ponude, može da ide ko hoće. Samo jedan igrač ne može, a to je Igor Vujačić. Iako je imao ozbiljnu ponudu. Jedino on ne može da napusti klub, jer smo već ostali bez štopera Svetozara Markovića. A što se tiče kasnije, može da ide u decembru, sada ne. Mnogo bi nam bilo da nas dva štopera napuste. A ostali, kažem nema nikakvih problema, može da ide ko ima dobru i adekvatnu ponudu za klub.

Rikardo?

- Ne bih licitirao. Vidim da se pominje. On je jedna od naših želja. Ne izjašnjavam se oko toga jer su to sve igrači pod ugovorom. On ima možda i neke druge ponude, pa smo svi zakopčani. Ne bismo voleli da stvari odu u drugom pravcu, zato čekamo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading