DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI OD CIFARA: Ovo je PET NAJVREDNIJIH reprezentacija na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

09.06.2021

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evorpsko prvenstvo samo što nije počelo, a mi smo odlučili da vam predstavimo pet najskupljih selekcija na smotri najboljih reprezentacija Starog kontintenta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Skupocene reprezentacije na EP

Evropsko prvenstvo koje se igra ove godine biće specifično po mnogo čega, pa i po tome da će na njemu učestvovati veliki broj reprezentacija koje pretenduju na sam vrh, te da će konkurencija biti nikad jača.

Ipak, pet nacionalnih timova se izdvajaju, barem po vrednosti svojih fudbalera. Krećemo od petog mesta.

5. PORTUGAL

Portugal na ovo Prvenstvo stiže sa oreolom šampiona Evrope. Vrednost portugalskog tima iznosi 872.500.000 evra.

Zanimljivo je da je Kristijano Ronaldo tek na šestom mestu najverednijih igrača svog tima. Njegova vrednost procenjuje se na 45.000.000 evra, i on deli šestu poziciju sa Andreom Silvom, Rubenom Nevešom i Diogo Žotom.

Iznad njih je bek Mančester sitija Žoao Kanselo, koji prema specijalzovanom Transfermarktu vredi 50.000.000 evropskih novčanica, dok je na četvrtoj poziciji još jedan "Građanin" Bernardo Silva sa vrednošću od 70.000.000 evra.

Fudbaleri Sitija dominiraju u Portugalu, pa je tako treću poziciju zauzeo Ruben Dijaš (75.000.000 evra), a drugo mesto pripada članu Atletiko Madrida Žoau Feliksu koji je procenjen na 80.000.000 evra.

Najvredniji fudbaler reprezentacije Portugala je najbolji fudbaler Mančester junajteda, Bruno Fernandeš. Sjajni vezista trenutno vredi čak 90.000.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bruno Fernandeš i Kristijano Ronaldo

Fudbaler sa najmanjom vrednošću je legendarni Pepe (1.000.000 evra).

Videćemo da li će Portugal ovog leta uspeti da odbrani trofej koji je osvojio pet godina ranije u Francuskoj.

4. ŠPANIJA

Crvena furija je 2016. godine imala razočaravajuć rezultat na Euru, pa je ispala već u osmini finala od Italijana. Ove godine sa novim snagama Španci imaju velike ambicije da se ponovo dokopaju trona.

Vrednost reprezentacije koju predvodi Luis Enrike iznosti 915.000.000 evra.

Iako nećemo videti brojne zvezde Reala i Barselone, Španci imaju nekoliko veoma vrednih fudbalera.

Peti najvredniji je Koke, koji je procenjen na 60.000.000 evra. Ispred veziste Atletiko Madrida je trojka koja deli drugo mesto sa vrednošću od 70.000.000 evropskih novčanica.

To su talentovani fudbaler Barselone Pedri, vezista Mančester sitija Rodri i možda najveće iznenađenje na ovoj listi, levi bek Real Sosijedada Mikel Ojarzabal.

Najvredniji reprezentativac Španije je još jedan fudbaler Atletiko Madrida, Markos Ljorente, koji je procenjen na 80.000.000 evra.

Markos Ljorente

Fudbaler sa najmanjom vrednošću je golman Brajtona Robert Sančez (8.000.000 evra).

Španci na ovom prvenstvu po prvi put igraju bez ijednog fudbalera Reala iz Madrida, a videćemo da li će im se to obiti o glavu.

3. NEMAČKA

Panceri su potpuno podbacili na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde su takmičenje završili već u grupi. Ovo će biti poslednje prvenstvo za selektora Joakima Leva, pa će Nemci imati veliki motiv da još jednom sednu na čelo Evrope.

Vrednost njihove reprezentacije iznosi 936.500.000 evra.

Kao i za sve reprezentacije i ovde ćemo predstaviti pet najvrednijih fudbalera, a na petom mestu se nalazi napadač Čelsija Timo Verner, koji je procenjen na 65.000.000 evra.

Baš kao i u slučaju Španije drugo mesto dele čak trojica fudbalera, čija vrednost iznosi 70.000.000 evra. Tu je još čovek koji je golom doneo Čelsiju titulu prvaka Evrope, Kai Haverc, kao i dvojac Bajerna Leon Gorecka i Serž Gnabri.

Ubedljivo najvredniji član Pancera je još jedan igrač Bajerna, Džošua Kimih. On je procenjen na 90.000.000 evropskih novčanica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džošua Kimih

Fudbaler sa najmanjom vrednošću je golman Ajntrahta iz Frankfurta Kevin Trap (6.500.000 evra).

Nemci su u poslednjem prijateljskom meču pred start EP deklasirali Letoniju sa 7:1, a videćemo da li će takvu golgetersku formu uspeti da prenesu i na samo takmičenje.

2. Francuska

Trikolori na Evopsko prvenstvo stižu kao šampioni sveta i vicešampioni Evrope. Po mnogima Francuzi su najveći favoriti na ovom takmičenju, a videćemo da li će to uspeti da sprovedu i u delo.

Ekipa Didijea Dešana je jedna od dve u Evropi čija vrednost iznosi preko milijardu evra, tačnije 1.030.000.000 evra.

Trocija Francuza procenjena su na 60.000.000 evra. U pitanju su štoper Sevilje Žil Kunde, ofanzivac Barslone Antoan Grizmam i vezista Mančester junajteda Pol Pogba.

Treće mesto pripada Kingsliju Komanu čija vrednost iznosi 65.000.000 evropskih novčanica, dok je drugoplasiran štoper Real Madrida Rafael Varan koji je procenjen na 70.000.000 evra.

Najvredniji fudbaler Francuske, ali i celog Evropskog prvenstva, jeste neprikosnoveni Kilijan Mbape. Vrednost zvezde PSŽ-a procenjuje se na čak 160.000.000 evra. Koliko je ovo nepojmiva suma govori to što Mbape vredi duplo više nego čitava reprezentacija Mađarske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kilijan Mbape

Fudbaler sa najmanjom vrednošću je iskusni golman Marseja Stiv Mandanda (2.000.000 evra).

Posle nekoliko godina odsustva zbog skandala u tim Trikolora vratio se i Karim Benzema. Videćemo da li će napadač Real Madrida uspeti da pomogne Francuzima da ponovo postanu šampioni Evrope.

1. Engleska

Gordi Albion je u Rusiji bio blizu finala, ali je posle produžetaka bio eliminisan od reprezentacije Hrvatske. Englezi i na ovo prvenstvo stižu sa ogromnim ambicijama i ovog puta će hteti da "fudbal vrate kući".

Imaju dobru početnu poziciju, pošto su ubedljivo najvrednija selekcija Evrope, a vrednost njihovih reprezentativaca iznosi 1.270.000.000 evra.

Na petom mestu po vrednosti je krilo Mančester sitija Fil Foden. Superalentovani član šampiona Premijer lige vredi 80.000.000 evra. Nešto cenjeniji od Fodena je njegov suparnik iz Mančester junajteda Markus Rašford. Njegova vrednost iznosi 85.000.000 evropskih novčanica.

Kao i na prethodne dve pozicije i na trećem mestu se nalazi još jedno krilo, Rahim Sterling. Fudbaleru Sitija procenjena vrednost je 90.000.000 evra. Drugo mesto i još jedan krilni fudbaler i jedini na ovoj listi koji ne dolazi iz Premijer lige. U pitanju je naravno Džejdon Sančo koji nastupa za Borusiju iz Dortmunda, a vredi čak 100.000.000 evra.

Englezi su jedina reprezentacija koja će na EP imati dvojicu fudbalera koji vrede minimum 100.000.000 evra, a na prvom mestu se naravno nalazi najbolji napadač Premijer lige i član Totenhema Hari Kejn. Fantastični napadač je procenjen na 120.000.000 evropskih novčanica i jedini vredniji od njega na prvenstvu je, kao što smo već i napisali, Kilijan Mbape.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hari Kejn

Fudbaler sa najmanjom vrednošću je golman Vest Bromvič Albiona Sem Džonston (8.000.000 evra).

Engleska, čini se, odavno nije imala ovako snažan tim na nekom velikom takmičenju. Postavlja se pitanje da li će to biti dovoljno da donesu pehar na ostvo i po prvi put u istoriji postanu prvaci Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading