NE SME TO DA RADI! Piksi kritikovao MILJENIKA GROBARA posle Jamajke

Autor: Republika

Sport

07.06.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Dragan Stojković Piksi dao je izjavu za medije posle prijateljskog meča sa Jamajkom u Japanu.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Stojković Piksi

Srbija u oslabljenom sastavu je remizirala sa Jamajkom 1:1, pritom gubivši na poluvremenu. 

Stojković je posle meča rekao za sajt FSS da je zadovoljan igrom i rezultatom:

- To se pre svega odnosi na dešavanja u drugom poluvremenu. Napravili smo u pauzi četiri izmene, promenili sistem i to je dalo rezultat. Igrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu. Utakmica je bila jako zahtevna u fizičkom smislu. Protivnik je bio izuzetno spreman i bukvalno se na svaku loptu išlo sa dosta faulova, što je nama stvaralo probleme. Nemam razloga da budem nezadovoljan, tim pre što je u našem timu bilo mnogo debitanata, ako se ne varam čak šest-sedam u startnoj postavi - istakao je Stojković.

On je igru u drugom poluvremenu predstavio novajlijama u reprezentaciji kao model kojem bi trebalo da teže u narednim izazovima:

- Upravo im je drugo poluvreme pokazalo da fudbal ume da bude veoma kreativan i da zadovolji sve, kako njih koji ga igraju, tako i nas na klupi i ljude koji prate utakmicu na televiziji. Moram još jednom da pomenem faktore koji nam nisu išli u prilog, pre svega dalek i naporan put, kao i vremensku razliku u Japanu. Momci još imaju problema sa spavanjem i za ovo što su danas odigrali ja im zaista čestitam.

Strahinja Pavlović je u osmom nastupu za reprezentaciju postigao prvi gol, a dobio je aplauze i zbog sjajnog klizećeg starta kada je zaustavio opasnu kontru Jamajke. Ipak, selektor pored čestitke za sve dobro, ima i kritike za greške koje je napravio mladi štoper:

- Strahinja je ušao u drugom poluvremenu i videlo se da je uneo svežinu. Čini mi se da igra sa dosta samopouzdanja, što je jako važno za mladog igrača. Zaslužuje pohvale za gol koji je postigao. I to desnom nogom, što je bilo iznenađenje za sve nas, a pretpostavljam i za njega samog. Sa druge strane, ne sme da pravi neke greške koje su jednostavno nedozvoljene. A to je da gubi loptu bez ikakve potrebe i da daje protivniku prostor, pa onda moramo da trčimo po ovakvom vremenu.

Mogla je Srbija i do potpunog preokreta, imala je slobodan udarac sa idealne pozicije nekoliko minuta pre kraja, ali je Nemanja Gudelj loše šutirao:

- Idealna pozicija, već sam je video u mreži. Praktično, samo da je pogodio okvir gola. Gudelj je igrač koji ima izuzetno precizan i jak šut. Mislio sam da će ići na varijantu jačine, a ne tehnike. On se opredelio za ovo drugo i nažalost pogrešio. Ali nema veze, ništa se ne bi promenilo u mom stavu o utakmici i da smo pobedili Jamajku. Jedno je sigurno, momci su pružili makismum i ne bi bilo pošteno da su izgubili. U svakom slučaju, jedno veliko iskustvo za debitante, oni će celog života pamtiti ovaj dan jer su prvi put u karijeri branili boje najboljeg tima svoje zemlje - zaključio je Dragan Stojković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
koroman

07.06.2021 14:46

FSS mora bez kadrova iz fkcz -oni vise nemaju morala da kadriraju bez obzira sto im se ..tata.. mesa u sve ! I Pixi je vrlo sporan -iako je izbacen naglavacke sa RM od strane navijaca on je ipak vrlo pristrasan!