NIJE SVE TAKO CRNO: Nikolić oštar zbog situacije u srpskom fudbalu, ali IMA NADE!

Autor:

Sport

04.06.2021

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Marko Nikolić koji je načinio zavidan uspeh u Rusiji sa Lokomotivom progovorio je o srpskom fudbalu bez imalo

RepublikaFoto: Starsport
Marko Nikolić

- Svi smo ponikli u Srbiji, nemamo drugi fudbal. Svako od nas mora da pomogne i ne zaboravi odakle je krenuo… Ako nas, naravno, hoće. U ovom trenutku, dužnost je da govorimo istinu – mnoge stvari nisu dobre. Na sreću, imamo i dalje talentovane dece! Rađaju se, rastu kao posle kiše… Jeste se granica pomerila, možemo da diskutujemo o metoda- rekao je Nikolić za emisiju "Sportlight".

- Primeri Duce Vlahovića i Filipa Stevanovića dokazuju da naša deca vrede. Vlahoviću je predodređen put do zvezde evropskog fudbala! Moramo da budemo svesni – Srbija je takkozvano "market" tržište. Naša deca i danas su svima interesantna i tu je zračak nade, linija svetlosti da nije sve crno- rekao je Nikolić.

Verovao je Nikolić od prvog dana u Dušana Vlahovića, iako nije imao mnogo prostora da razigrava tadašnjeg supertalenta u seniorskom timu Partizana. 

Opire se Nikolić priči o suši talenata u Srbiji i bez ustezanja govorio o problelmima u srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: Starsport

- Nemamo stadione, takmičenje od 20 klubova pokazalo je pun besmisao. Velika Rusija, na primer, ima 16! Ne znam kome je to odgovaralo, takav sistem takmičenja ostavio je katastrofalne posledice. Napokon, ambijent u fudbalu mnogo je loš. Za tu konstataciju nije vam potreban Marko Nikolić. Ne zaslužuju takvu atmosferu ni savez, ni pojedini klubovi, kakav je Partizan… Mnogo je skandala, negativnih vesti, na 30 loših dolazi samo jedna pozitivna. Nadu nam daje reprezentacija, ali Srbiji je preko potreban sistem. Ne bih o konceptu finasiranja i modelima rada klubova, odgovor zahteva dubinsku analizu…

Kako se izvući iz ove fudbalske situacije?

- Potrebna nam je jaka liga, sa najviše 12 klubova. Isto toliko i u drugom rangu – 24 profesionalna tima, uz veći trud, dovoljna su Srbiji… Nije novost da se treneri ne čuju. Opet… Znam da svako od nas, poniklih na srpkim fudbalskim terenima, ima potrebu da vrati nekad nešto klubu, savezu, gradu… odakle je krenuo. Pitaju se, ipak, rukovodioci! Imamo talentovane trenere, spremne da rade, bez izgovora. O ostalim detaljima, stadionima, odlučuju ljudi iz klubova, saveza, država napokon. Da stvore ambijent u kojem će svima biti bolje!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading