POLICIJA MESECIMA PRATILA ALEKSANDRA JOVIČIĆA! "Drao" investitore bez ikakve milosti!

Autor: Republika

Hronika

04.06.2021

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Jovičić, predsednik opštine Palilula uhapšen je juče nakon što ga je policija mesecima pratila zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i nelegalno pribavio skoro 29 miliona dinara.

RepublikaFoto: ATAImages/Milan Maričić

Uhapšeno je i sedam osoba koje su osumnjičene da su mu u tome pomogle.

Jovičić je uhapšen juče ujutru, pre nego što je stigao na posao u prostorije opštine Palilula. U velikoj policijskoj akciji uhapšeni su i njegovi saradnici - građevinski inspektori i načelnik odeljenja za društvene delatnosti.

Kako saznajemo, njihov "modus operandi" je bio sledeći - ucenjivali su investitore da im daju novac kako im na gradilište ne bi slali inspekciju, a potom bi sa njima napravili dogovor.

- Od investitora su uzimali novac "za zaštitu". To znači da su ih ucenjivali da im plate kako im ne bi poslali građevinsku inspeciju i da im niko ne bi izdavao naloge o rušenju. Onda su u službene isprave unosili lažne podatke koji su omogućavali da jednog dana ti objekti mogu da budu uknjiženi, što inače ne bi mogli da budu. Za to sve su uzimali materijalnu nadoknadu - otkriva izvor "Blica".

Jovičić je uhapšen juče pre nego što je stigao u prostorije opštine Palilula. Policija je prvo detaljno pretresla njegov dom, a potom pretresla i prostorije koje je Jovičić koristio u opštini. Nakon toga sproveden je u pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama policija je u Jovičićevoj kući pronašla materijalne dokaze koji potvrđuju sumnje zbog kojih je uhapšen, kao i 350.000 evra u kešu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading