UEFA kaznila Ibrahimovića!

Autor: Republika

Sport

26.05.2021

19:56

Stigla odluka evropske kuće fudbala.

Tanjug/AP
Napadač Milana Zlatan ibrahinović

Velika se bura podigla, posebno u švedskoj javnosti, kada su tamošnji mediji "na sav glas" objavili da heroj nacije, ikona fudbala Zlatan Ibrahimović, ima udela u firmi koja tesno sarađuje i profitira sa jednom kladioničarskom kompanijom.

Firma "Unknown AB", čiji je jedan od vlasnika švedski fudbaler, ima 10 procenata u upravljačkoj strukturi kladionice "Bethard.com", i ostvaruje prihod od uplata u pomenutoj kladionici, što je samim tim Zlatana dovelo u vrlo delikatnu poziciju, ka da je vest ugledala svetlost dana.

Izvršni direktor kladionice "Bethard" Erik Skarp potvrdio je tamošnjim medijima da je švedski napadač i dalje vlasnik udela u "Bethardovom" jedinom akcionaru "Gamedai Group PLC", pa se u sve umešala i UEFA, koja je danas kaznila Šveđanina za ovakvu vrstu delatnosti.

U toku dana na zvaničnom sajtu UEFA se pojavila vest da je švedski fudbaler kažnjen ukupno sa 50.000 evra zbog kršenja člana 12 iz UEFA regulative - odnosno zbog toga što je ostvario finansijski dobitak od kladioničarske kompanije.

Takođe, Zlatanu je izdata i direktiva od strane predsednika Disciplinskog tela UEFA da prekine poslovnu saradnju sa kladioničarskom kompanijom.

Komentari (0)

Loading