SKANDAL MAJSTOR: Gotovo je - disciplinska komisija donela odluku o Kangi!

Autor:

Sport

26.05.2021

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigli su ključni dokumenti o navodnom lažnom identitetu fudbalera Crvene zvezde Gelora Kange!

RepublikaFoto: Starsport
Gelor Kanga

Kanga je optužen da je lažirao lične podatke i na prevaru dobio državljanstvo.

Fudbalski savez Konga je tvrdio da je Kanga rođen u toj zemlji i to pet godina ranije nego što stoji u njegovim zvaničnim podacima i da se tek sa 17 godina preselio u Gabon, gde je falsifikovao krštenicu.

Međutim, sada je slučaj dobio epilog!

Disciplinska komisija Afričke fudbalske konfederacije (CAF) odbacila je optužbe Konga o navodnom lažnom identitetu veziste Crvene zvezde.

Gabon će sledeće godine učestvovati na Kupu afričkih nacija u Kamerunu, pošto optužbe nisu dokazane.

RepublikaFoto: Facebook.com/FK Crvena zvezda

Disciplinska komisija CAF je dokumenta koja su stigla iz Konga proglasila nepotpunim, za razliku od onih koje je prezentovao FS Gabona, koja je pružila na uvid dokaze od rodnom listu igrača. Stoga nije bilo dovoljno materijala za pokretanje krivičnog postupka protiv igrača.

- Nakon što su ispitani svi elementi, Disciplinska komisija smatra da tvrdnje FECOFA (Fudbalski savez Konga), kao i elementi koji su izneti, nisu smatrani uverljivim i dovoljnim za utvrđivanje falsifikovanja identiteta. Pored toga, Disciplinska komisija nije mogla da primeti bio kakvu nepravilsnost u pogledu njegove registracije u CAF- stoji u saopštenju Afričke fudbalske konferederacije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading