GABONCI BEZ DOKAZA NA SUDU: Da li je Kanga zapravo 35-godišnji Kijaku Kijaku?

Autor:

Sport

25.05.2021

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga i dalje je tema broj jedan u Africi.

RepublikaFoto: Starsport
Gelor Kanga

Suđenje između Gabona i DR Konga vezano za slučaj Gelora Kange bilo je zakazano za ponedeljak, 24. maj, ali nije održano.

DR Kongo optužuje Kangu da je lažirao krštenicu, da je stariji pet godina i da se zapravo zove Gelor Kijaku Kijaku Kijangani, dok Gabonci tvrde da to nije istina i da je vezista Crvene zvezde "čist".

Na suđenju koje je bilo zakazano za ponedeljak u sedištu afričke kuće fudbala se nije pojavila delegacija Gabona. Njihova poruka je bila da nisu spremni da izlože odbranu i da im je potrebno još vremena da bi spremili sve i prezentovali javnosti.

Sa druge strane, delegacija Konga donela je veliki broj dokumenata koji potvrđuju da je Gelor Kijaku Kijaku Kijangani, kako oni tvrdi da je pravo Kangino ime, rođen u toj zemlji, kao i njegovi roditelji. Uz dokaz da je Gelorova majka preminula 1986. godine, pa da nije mogla da ga rodi 1990. kako piše u njegovim dokumentima.

Novi datum suđenja će tek biti određen, ali navodno će biti zakazan za sledeću nedelju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading