BIVŠE VEDETE VEČITIH RIVALA PODELJENE: Zvezda bolja, ide na duplu krunu; Partizan strpljenjem do pehara!

Autor:

Sport

25.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetkovina najvažnije sporedne stvari u našoj zemlji, poznatija kao večiti derbi, utakmica finala Kupa Srbije (19.00, Arena sport 1, B92) spustiće zavesu na takmičarsku sezonu 2020/21 u srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Dva najveća kluba dočekuju susret na Marakani u potpuno drugačijim atmosferama, Crvena zvezda želi da pobedi i osvoji prvu duplu krunu posle 14 godina, dok bi Partizan trijumfom donekle spasao sezonu. Ovakvi mečevi uvek donose mnogo neizvesnosti, posebno kada se radi o jednom duelu, bez popravnog.

DOMAĆI TEREN

Videćemo ko će doći do slavlja, a očekivanja u razgovoru za Srpski telegraf iznele su bivše vedete dva beogradska tima Marko Perović (37) i Miroslav Vulićević (35).

- Naravno da Crvena zvezda može da osvoji kup jer iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u svakom pogledu. Kvalitet je na našoj strani, igra se na našem terenu i ne vidim problem da se okitimo duplom krunom - rekao je čovek koji je sa crveno-belima osvojio poslednju duplu krunu u sezoni 2006/07.

RepublikaFoto: Starsport

S druge strane, Miroslav Vulićević, nekadašnji desni bek crno-belih i osvajač četiri Kupa Srbije zaredom (2015-2019), zna taktiku po kojoj bi trofej trebalo da ode na stadion u Humskoj.

PAŽNJA NA SITNICE

- Partizan treba da nametne svoj stil od početka. Zvezda je blagi favorit jer igra na svom stadionu, ali crno-beli moraju da budu strpljivi i da iskoriste svaku grešku protivnika. Svaki derbi je priča za sebe, dosta faktora može da utiče, što bismo rekli - sitnice, inspiracija pojedinca - kaže pomoćni trener u omladinskom pogonu crno-belih.

RepublikaFoto: FK Partizan

Mnogi spominju da je pritisak važan faktor u večitim derbijima, a naši sagovornici imaju različita mišljenja kada se govori o toj temi.

- Ja malo ne razumem kada kažu pritisak, derbi. Ta utakmica igračima treba da bude olakšavajuća situacija jer napokon imaju jednu kvalitetnu utakmicu gde treba da se bore i pokažu sposobnosti - istakao je Perović, dok Vulićević smatra da nije isto kada igraš prvi ili deseti derbi:

- Sve je invidualno, nije isto da li igraš prvi ili deseti večiti derbi, posebno kada je reč o finalu i bici za trofej. Takođe, u derbiju ti ne treba dodatna motivacija, dovoljno je da znaš ko je na drugoj strani terena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading