Određen pritvor učesnicima nereda u Beton hali!

Autor: Republika

Hronika

24.05.2021

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svim učesnicima u neredima u "Beton hali" određen je pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: E-stok

Podsetimo, grupa razularenih huligana napravila je haos u beogradskoj Beton hali u subotu uveče, gde su lomili izloge, a potom i tukli prisutne građane.

Pred zamenikom javnog tužioca danas je saslušano 10 okrivljenih povodom nereda u "Beton hali" i to U.S., N.N., J.V., M.P., J.P., S.P., V.J., F.M., N.R., I.Š. na okolnosti izvršenja krivičnog delog Nasilničko ponašanje.

Naime, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda 22. maja, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u "Korteu" pored ugostiteljskog objekta "Lafayette" u Beton hali, okrivljeni su se izdvojili u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta, tom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede, prenose Novosti.

Prilikom saslušanja pred zamenikom javnog tužioca, svih 10 okrivljenih su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći u odbrani da su bili prisutni na proslavi i da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gde se incident dogodio, ali da ni na koji način nisu učestvovali u njemu, nakon čega je tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana prema svim okrivljenima Prvom osnovnom sudu u Beogradu, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene koji su zadobili povrede i na lica koja su zaposlena u objektu i koja su bila prisutna tom prilikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading