CRVENO-BELI BOLJE BIRALI POJAČANJA: Zvezdine BOMBE jače od Partizanovih!

Autor:

Sport

26.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poprilično duga sezona u srpskom fudbalu, koja je počela prvog dana avgusta, završena je sinoć utakmicom finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana na Marakani. Kako god da se pomenuti susret završio, da li su crveno-beli uzeti duplu krunu ili crno-beli spasli sezonu osvajanjem trofeja, može se naslutiti uzrok tolike razlike na Topčiderskom brdu.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa jednog od prethodnih večitih derbija

Jasno je da je prva misao prelazni rok, a Srpski telegraf donosi analizu pojedinaca koji su dovedeni u prethodnoj sezoni i koji jesu napravili potrebnu razliku, odnosno onih koji se mogu nazvati krivcima i koji su na izlaznim vratima u Ljutice Bogdana i u Humskoj.

CRNO-BELI ĆORCI

Partizan je ove sezone ostao bez takmičenja u grupi Lige Evrope (ispao u trećem kolu kvalifikacija od belgijskog Šarlroa), ali je opet u Humsku stiglo čak deset fudbalera. Plaćena su samo dvojica - štoper Maki Banjak, koji je došao iz ljubljanske Olimpija za 500.000 evra, i napadač Filip Holender za 50.000 evra na pozajmicu iz švajcarskog Lugana.

Upravo se reprezentativni špic Mađarske najbolje pokazao na stadionu u Humskoj jer je odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, postigao devet i asistirao za četiri gola. Pečat igara stigao je na Đurđevdan jer je Partizan otkupio njegov ugovor za 450.000 evra. Najveći promašaj je definitivno Maki Banjak, em što je skupo plaćen, em što je zbog nekoliko kikseva više vremena proveo na klupi ili tribinama.

Od ostalih fudbalera koji su stigli kao slobodni igrači (opširnije u tabeli) niko nije previše odskočio. Naravno, solidan je bio Svetozar Marković sa dva pogotka i jednom asistencijom na 28 nastupa, ali se on na leto vraća u Olimpijakos, koji računa na njega.

POGOCI NA MARAKANI

Kada govorimo o Crvenoj zvezdi, od juna do januara na Marakani je palo devet potpisa, a kada se pogleda da su crveno-beli igrali ravnomerno šesnaestinu finala Lige Evrope i osvojili četvrtu vezanu titulu šampiona Srbije, jasno je da je bilo više pogodaka nego promašaja. Najviše su se isplatili slobodni igrači Aleksandar Katai i Gelor Kanga. Krilni napadač dao je 17 golova, uz osam asistencija, na 32 utakmice, dok je Gabonac na 35 mečeva upisao sedam pogodaka i devet asistencija.

Najgora pridošlica sigurno je Srđan Spiridonović, koji je na polusezoni otišao na pozajmicu u Genčlerbirligi, a do odlaska upisao je 24 nastupa, uz četiri pogotka i pet asistencija. Najviše novca (1,2 miliona evra) dato je za Filipa Falka u januaru, ali deluje da on nije pokazao sav potencijal zbog četiri gola na deset utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading