PANTELIĆ PRAVO U METU: Srpski fudbal neću prepustiti MAFIJAŠKOJ HOBOTNICI! Daću ŽIVOT za njega ako treba

Autor:

Sport

25.05.2021

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Marko Pantelić se oglasio saopštenjem posle lakrdije koja je nastala u režiji Nenada Bjekovića.

Foto: Starsport
Marko Pantelić

Veliki skandal potresao je u ponedeljak srpski fudbal, kada su smenjeni članovi Izvršnog odbora na neprijavljenoj sednici preuzeli rukovođenje Fudbalskim savezom Srbije.

Uklonjeno je prethodno saopštenje Marka Panetlića sa sajta FSS, potom su se oglasili "novoizabrani" lideri Saveza, a kako sada stvari stoje sve će morati da se reši na višim državnim instancama.

Za to vreme, Marko Pantelić je izdao saopštenje koje ovom prilikom prenosimo u celosti.

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić odlučan je u svojoj nameri da borbu za spas i prosperitet srpskog fudbala vodi do kraja. Pokušaj bivšeg potpredsednika Saveza, Nenada Bjekovića i nekoliko smenjenih članova Izvršnog odbora da na nelegitiman način preuzmu srpsku fudbalsku organizaciju primorale su Pantelića na žestoku borbu protiv ljudi kojima su fotelje i lični interesi ispred dobrobiti srpskog fudbala - započeo je Pantelić.

Sednicu IO FSS može da zakaže samo predsednik Saveza, zamenik predsednika, odnosno počasni predsednik ukoliko zamenik predsednika nije izabran - istakao je Pantelić, i nastavio:

- Prvobitno je sednica Izvršnog odbora bila zakazana za ponedeljak, ali tokom vikenda svi članovi IO blagovremeno su bili obavešteni o promeni termina i nova sednica trebalo je da bude održi u četvrtak, 27. maja. Suprotno tome, određeni broj članova IO okupio se danas u SC FSS u Staroj Pazovi kako bi samoinicijativno održao sednicu Izvršnog odbora.​

Foto: ST/Nemanja Pančić
Marko Pantelić

Moram da naglasim da sam na osnovu odredbi statuta FSS smenio nekoliko članova Izvršnog odbora i na njihovo mesto postavio nove. Ipak, održan je samoinicijativni sastanak, koji oni nazijaju sednicom IO, čiju su većinu činili prethodno smenjen članovi. Podsećam, sednicu IO može da zakaže samo predsednik FSS, odnosno zamenik predsednika ili počasni predsednik. Takođe, zamenik predsednika Saveza može biti izabran samo na osnovu predloga predsednika FSS. Dakle, ova sednica IO održana je na neregularan način, pa su i odluke koje su tom prilikom donete NIŠTAVNE - naglasio je Pantelić, i najavio radikalne poteze:​

- Ovo je nelegitiman akt svih bivših članova Izvršnog odbora. Oni će biti krivično gonjeni zbog ovog kriminalnog čina i nepoštovanja statuta Fudbalskog saveza Srbije. Pod lupom pravde posebno će se naći persona koja je otuđila i zloupotrebila pečat Saveza.

Dosta je bilo mulja u kom godinama pliva naš fudbal. Dosta je bilo upozorenja od UEFA o nečasnim radnjama u srpskom fudbalu. Mučno mi je da slušam priče o lošem kvalitetu Superlige. Šta da radim? Da sedim po strani i gledam kako se pojedinci bahate?! Ne, ja nisam od tih i svi koji me poznaju svesni su da sam spreman na žestoku borbu. Neću da dozvolim mafijaškoj hobotnici da preuzme srpski fudbal i sa njim radi šta joj se prohte. Za svoju zemlju i fudbal u našoj Srbiji spreman sam i život da dam. O nečasnim radnjama ove „stručne gospode“, kao i o svakodnevnim pritiscima koje sam trpeo i za šta postoje dokazi tek ćemo govoriti - odlučno je zaključio Pantelić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading