LAKRDIJA SE NASTAVLJA: Posle Rada i Javora, u Superligi bi nakon ISPADANJA da OSTANU još dva kluba

Autor:

Sport

21.05.2021

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko im ovo prođe, srpski fudbal treba ugasiti.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Rada

Iz Superlige Srbije je ove sezone trebalo da ispadne šest klubova, kako bi se elitni rang sledeće godine vratio na 16 klubova, ali kako sada stvari stoje, to i dalje nije definitivno.

Liga se završila, a iz lige su ispali Rad, Javor, Inđija, Zlatibor, Mačva i Bačka. Međutim, neki od njih se ne mire sa tim, pa pokušavaju za zelenim stolom da promene pravila nakon završetka sezone i da na taj način opstanu u ligi.

Predsednik Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović je najavio da će se podneti inicijativa FSS-u da se Rad i Javor poštede ispadanja.

Ubrzo nakon toga se oglasio i prvi čovek Zlatibora Veljko Radulović.

- To znači da ispadnu dva kluba, a da uđu dva. O našem predlogu će da se odlučuje Izvršni odbor  FSS u ponedeljak. Apsurdno je takođe da će od četiri šampiona Srpskiuh liga samo dva da zauzmu mesto u Prvoj ligi. To je veoma nepravedno jer će sezona da stane u dve utakmice - rekao je Radulović za "MaxBet sport".

RepublikaFoto: FK Zlatibor
Fudbaleri Zlatibora

Radulović je takođe istakao da će lično podržati predlog Dragomira Lazovića koji je već podneo inicijativu da Rad i Javor ne ispadnu iz Superlige.

- Samo me zanima gde je granica između poštenih i nepoštenih klubova. Zašto smo mi nepošteni, a ostali su pošteni. Podržaćemo predlog Lazovića zbog korektnih odnosa sa Zajednicom i FSS. 

Na pitanje koje su šanse da FSS prihvati takav predlog, Radulović je kratko odgovorio:

- Ne znam. Ljudi u Savezu znaju šta rade. Poštujem svaku njihovu odluku. Pre dva meseca sam očekivao ovakav epilog. To znači da ko god bude prvi ili drugi ispod crte, on će da podnese zahtev za promenu pravila - poručio je Radulović.

Takođe, zvaničnim saopštenjem se oglasila i Inđija.

Nakon saznanja iz medija da pojedini klubovi planiraju podnošenje inicijative o promeni pravila funkcionisanja Superlige Srbije, odnosno ispadanju četiri umesto šest klubova nakon završetka ove takmičarske sezone, a na osnovu glavne teze da je bilo nepravilnosti i nepoštenja tokom iste, fudbalskoj javnosti postavljamo sledeća pitanja:

Da li postoje dokazi o neregularnosti tekuće takmičarske sezone?

Ukoliko postoje, da li su podnete krivične prijave tim povodom, a ukoliko ne postoje na čemu sed zasnivaju navedene tvrdnje?

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Inđije

FK Inđija se nikada do sada nije našao ni u jednom dokumentu niti novinskom članku kao fudbalski klub koji se bavio nepoštenim radnjama i nijedna utakmica nije označena kao sumnjiva, niti povučena iz kladionica. Od prve do poslednje utakmice pošteno smo se borili za opstanak u takmičenju zagledani isključivo u svoje dvorište. Isto bi ostalo i nakon završetka ove sezone da se pojedini klubovi nisu oglasili u najmanju ruku nejasnim saopštenjima za javnost.​

Ove godine Inđija je pobedila sve direktne protivnike konkurente za ispadanje iz Superlige. Inđija je jedini predstavnik Srema u Super ligi i kada su okolnosti normalne stadion bude ispunjen gotovo do poslednjeg mesta. Smatramo da Inđija svojim učešćem doprionsi kvalitetu fudbala u svakom segmentu te igre, od poštenog i borbenog fudbala do fer i korektnog navijanja - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik UO Dragan Pilipović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ljuban

23.05.2021 04:50

Ako se ovo usvoji, Užas i Sramota! Svima marš iz fudbala!