KADROVSKE PROMENE U ZVEZDI: Grof Božović pred vratima "Marakane"!

Autor: Republika

Sport

17.05.2021

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U fudbalskom klubu Crvena zvezda održaće se izbori za najviše klupsko telo, Skupštinu, na kojim će biti izabrano 36 novih kandidata.

RepublikaFoto: Starsport
Miodrag Božović

Danas je zaključeno ko će sve biti kandidati, a izbori su na programu od 22. do 24. maja.

Na listi kandidata ima mnogo poznatih imena, a jedno je svakako privuklo najviše pažnje. Reč je o Miodragu Božoviću, koji ima priliku da se vrati u klub sa kojim je bio šampion Srbije. Jedno od zanimljivijih imena je poznati folk pevač Marinko Rokvić, dok su na spisku kandidata i glumci Viktor Savić i Aleksandar Radojičić, Vladimi Petrović Pižon, Ratomir Dujković i mnogi drugi.

Na ovim izborima glasa se za 36 izbornih članova Skupštine FK Crvena zvezda. Skupština ima ukupno 70 članova, preostala 34 člana delegiraju SD Crvena zvezda (3), Sekcija veterana (8), Zaposleni u Klubu (3), Predstavnici sponzora (2), Udruženja navijača (15), Srpska akademija nauka i umetnosti (1), Srpska pravoslavna crkva (1), Beogradski univerzitet (1).

Pravo glasa na ovim izborima imaju svi punoletni članovi sa aktivnim članstvom na dan raspisivanja izbora, 29. aprila 2021. To su članovi rođeni 29. aprila 2003. ili ranije koji imaju plaćenu članarinu za ovu sezonu.

Svaki član koji se nalazi na biračkom spisku glasa lično, jednom, za određeni broj kandidata za izborne članove Skupštine u zavisnosti od svog članskog staža. Članski staž predstavlja broj godina u kojima je član imao aktivno članstvo u Klubu.

Članovi Kluba sa pet ili više godina članskog staža kao i počasni članovi Kluba mogu glasati za maksimalno 36 kandidata.

Članovi Kluba sa četiri ili manje godina članskog staža mogu glasati za maksimalno 18 kandidata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading