ZVEZDA U SPLITU? Savićević podigao region na noge

Autor:

Sport

14.05.2021

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni crnogorski fudbaler Dejan Savićević pričao je o osnivanju regionalne lige u fudbalu i zašto to ne bi bila dobra ideja.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Dejan Savićević

Nekadašnji šampion Evrope sa Crvenom zvezdom i Milanom nije oduševljen idejom da se osnuje liga bivše SFR Jugoslavije.

Tu priču potencirate vi novinari, a ne znam iz kog razloga. Vidite da su vremena jako turbulentna, i posle toliko godina - strasti se i dalje nisu smirile sa sve tri strane. Malo krene na bolje, ali brzio počne da se priča o nekom odvajanju, pa nastane velika tenzija. Da li neko zaista misli da Crvena zvezda može da ode u Split i da odigra utakmicu ili Hajduk da dođe u Beograd pred publikom? - zapitao se "Genije" u intervjuu koji je dao za "Meridian sport".

Nastavio je u istom ritmu.

Ne znam zašto se to potencira, a pored bezbednosnog izazova, imate i administrativne barijere. Pa, ko će da upravlja tom ligom, ko će voditi, ko će suditi, kažnjavati? Previše se to lako prihvata, ali fudbal nije košarka. Fudbal je fudbal. Lakše je kontrolisati dve ili tri hiljade ljudi, nego 20 ili 30 hiljada. Pa, nema te policije koja bi to mogla da kanališe i reguliše. A, igrati bez publike - nema draži.

Potom je pričao o još nekim problemima koji bi nastali stvaranjem regionalne lige.

Budućnost i Vardar recimo nikada ne bi izašli u Evropu iz te lige. Teško bi tako neke ekipe uspele pored "velike četvorke". Šta bismo radili sa domaćim ligama, kako bi se ispadalo, kako bi se ulazilo? Jedino da i mi napravimo našu Superligu (poput pokušaja da se napravi Evropska Superliga prim. aut.), pa da iz ovih domaćih liga niko ne ispada... Ne znam zašto to potencirate, ne mogu podići ruku upravo zbog ovih stvari i teško je da se to desi u nekom narednom periodu - zaključio je Savićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading