ISKUSNI STRUČNJACI GRME: Mora da se SMANJI broj klubova u Superligi! Kvalitet će se videti za DESET GODINA

Autor:

Sport

11.05.2021

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz najjačeg ranga ispada šest timova, ali će u narednoj kalendarskoj godini samo dva tima iz PLS igrati u eliti.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Rad - Napredak

Pandemija koronavirusa poremetila je celu planetu, a imun nije ostao ni sport, što je na kraju rezultiralo i promenama u srpskom fudbalu. Tekuća sezona u Superligi i Prvoj ligi Srbije priča je za sebe pošto minule sezone niko nije ispadao, klubovi su samo ulazili u elitno društvo i zbog toga je u smiraj tekuće kalendarske godine došlo do zabune - koliko timova ide u viši, a koliko u niži rang.

Veliki broj poruka stigao je na adresu Srpskog telegrafa, a redakcija našeg lista donosi vam sve informacije oko propozicija u dva ranga našeg fudbala. Krenimo redom, Superliga Srbije broji 20 klubova, a iz iste ispada šest timova. Elitno društvo naredne sezone imaće 16 ekipa, a iz drugoligaškog ranga, odnosno Prve lige Srbije, ulaze dve najbolje ekipe.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Čukarički - Mačva

Prvu kartu već je rezervisao kragujevački Radnički, koji ima šest bodova više od trećeplasiranog Kabela na dva kola do kraja, ali i bolji međusobni skor. Društvo bi mogla da im pravi i Kolubara ukoliko ostvari makar jednu pobedu u poslednje dve utakmice. Naravno, treba napomenuti da ćemo naredne sezone u Superligi Srbije videti i VAR tehnologiju, koja bi mogla dodatno da podigne kvalitet našeg prvenstva.

Milionče za najboljeg strelca lige

RepublikaFoto: Starsport
Milan Makarić protiv Crvene zvezde

Milan Makarić (25), najbolji strelac Superlige Srbije sa 26 golova, od leta bi mogao da zaigra za grčkog velikana Olimpijakos. Fudbaler Radnika iz Surdulice koji u domaćem šampionatu zauzima peto mesto, prema pisanju atinskih medija, zapao je za oko Pirejcima, koji su za njegov transfer spremni da plate oko milion evra. Makarić ima ugovor s Radnikom do juna 2022. i samo jedan gol mu nedostaje da postane najefikasniji fudbaler u jednoj sezoni Superlige Srbije.

Jačina Superlige Srbije odavno je ispod nivoa, a u razgovoru za Srpski telegraf stari trenerski vuci Milorad Kosanović (70) i Ivan Golac (70) predlažu identično rešenje za rast kvaliteta elitnog ranga.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

- Naše prvenstvo trebalo bi da broji samo 12 klubova, to bi doprinelo kvalitetu takmičenja i mladi igrači bi imali mnogo jačih utakmica za razvoj i ne bi odlazili ranije u inostranstvo. Takođe bi sve to trebalo privatizovati - rekao je popularni Kosan, dok je Golac dodao:

RepublikaFoto: Starsport
Ivan Golac

- Dižem glas za 12 klubova, ali kvalitet iz takve lige u Evropi bi se video tek za deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading