UEFA NA POTEZU: Finale LŠ se seli iz Istanbula? Moguće dve nove lokacije

Autor:

Sport

06.05.2021

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UEFA, za sada, ne želi da seli finale Lige šampiona iz Istanbula, ali s obzirom na lošu epidemiolišku situaciju u Turskoj, već su se pojavila dva potencijalna domaćina utakmice za "ušati" pehar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pehar Lige šampiona

U pitanju su dva engleska stadiona, "Vembli" i "Vila Park".

Finale Lige šampiona zakazano je za 29. maj, a u njemu će se za trofej boriti Mančester siti i Čelsi.

Turska je svoje granice zaključala do 17. maja, a ukoliko se situacija sa koronavirusom ne poboljša, "lokdaun" bi mogao da se produži. Ukoliko se to dogodi, UEFA bi morala da porazmisli o promeni lokacije finala elitnog takmičenja, a iz Aston Vile su se odmah javili i ponudili svoj "Vila Park" da bude domaćin.

Engleski mediji su takođe naveli i da bi u slučaju premeštanja finala u Englesku, velike šanse za organizaciju imao "Vembli".

 

 

Ipak, iz UEFA uveravaju da do toga neće doći.

- Finale Lige šampiona će se igrati 29. maja u Istanbulu sa ograničenim brojem navijača. Uvereni smo da trenutni karantin koji je na snazi u Turskoj do 12 dana uoči finala neće ni na koji način uticati na utakmicu - navode iz Evropske kuće fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading