OTKRIVAMO ŠTA SE ZAPRAVO DEŠAVA U PARTIZANU: Stanoje tera strance da bi Ramadani doveo svoje

Autor:

Sport

05.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Stanojević se vratio na mesto trenera Partizana 1. septembra prošle godine i od tada je krenuo u misiju teranja stranih fudbalera da bi poznati menadžer Fali Ramadani, čiji je klijent i iskusni strateg, doveo svoje igrače u Humsku, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević

U javnosti je puštena priča kako su legionari u Humskoj skupa stavka za okrnjeni budžet i da bi se njihovim odlaskom lakše disalo jer imaju velika primanja, a i njihovim transferima obezbedio bi se određeni novac. Ipak, priča je potpuno drugačija, a neočekivani odlazak Takume Asana samo je prva reakcija na pogubne ideje trenera u dosluhu sa albanskim menadžerom. Sve to, uz amin uprave, u potpunosti zavisne od saradnje sa Ramadanijem, koji je odradio gotovo sve krupnije transfere u poslednjoj deceniji u Humskoj.

Prva recka u toj misiji je ispunjena pošto je Takuma Asano raskinuo ugovor iako je ponajbolji igrač tima. Odavno je poznat slučaj Bibrasa Natka, koji i dalje nije prežalio što mu nije data kapitenska traka iako je motor ekipe cele sezone. Izraelac se dodatno naljutio kada su dolaskom Stanoja kapitensku traku dobili igrači koji nisu standardni ili svojim igrama to nisu zaslužili, poput Bojana Ostojića ili Lazara Markovića.

RepublikaFoto: Starsport
Bibras Natho

Dolazimo i do Sejdube Sume, koji je na ratnoj nozi sa aktuelnim trenerom od početka, a glavni razlog je pobuna ofanzivnog veziste zbog toga što nije standardan.

Gvinejac je nekoliko puta bio na sastanku s upravom, ali i Stanojevićem, uz poruku da on i Natko mogu da igraju zajedno i da mu je nejasno zašto neko dosta slabiji igra ispred njega ove sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Sejduba Suma

Tu je i Maki Banjak, a kamerunski štoper više je na tribinama nego u kombinaciji za tim. Interesantno je da veću šansu dobija u nacionalnom timu Kameruna nego u klubu, što je redak primer u svetu fudbala.

RepublikaFoto: Starsport
Maki Banjak

Jedini stranac koji je stigao u redove Partizana pod Aleksandarom Stanojevićem je Žan Kristof Bajbek, a on je potpisao ugovor na tri godine iako nije fizički spreman.

RepublikaFoto: www.partizan.rs
Žan Kristof Bajbek

Tajna leži u tome da je agencija Best Talent Soker, koja zastupa francuskog napadača, u dobrim odnosima sa Ramadanijevom agencijom LIAN sports. Zbog toga je Bajbek zaštićen i još pod ugovorom iako je odigrao svega 225 minuta u Superligi.

Inače, saradnja Stanojevića i Ramadanija počela je i tokom prvog mandata Beograđanina na klupi Partizana u periodu od aprila 2010. do januara 2012. Tada je broj igrača pod patronatom agencije LIAN sports odjednom povećan s dva na sedam (opširnije o imenima u tabeli).

Trenutno fudbaleri poznatog menadžera u Humskoj su Vladimir Stojković, Ivan Obradović, Aleksandar Miljković i Lazar Marković.

RepublikaFoto: youtube.com/KF Shkëndija
Fali Ramadani

STRANCI U PARTIZANU POD STANOJEM

Takuma Asano

Otišao iz kluba jer su hteli da ga prodaju u Aziju, a ne u neki tim iz najjačih evropskih liga. Najbolji igrač Partizana ove sezone. Prva, ne i poslednja Stanojevićeva žrtva

RepublikaFoto: Starsport
Takuma Asano

Maki Banjak

Fenomen u Humskoj. Odigrao dva meča za Kamerun u poslednjih mesec dana, a samo jedan za Partizan i to u poslednjem meču protiv Proletera

RepublikaFoto: Starsport
Maki Banjak

Sejduba Suma

Prema mišljenju mnogih, tehnički najobdareniji igrač crno-belih. Videlo se da je morao da igra od početka u večitom derbiju protiv Zvezde. Na ratnoj nozi s trenerom

RepublikaFoto: Starsport
Sejduba Suma

Bibras Natko

Možda i najjače pojačanje kluba iz Humske u novijoj istoriji. Skrajnut u drugi plan iako bi igra trebalo da zavisi od njega. Kod Save Miloševića bio mozak ekipe

RepublikaFoto: Starsport
Bibras Natho

Žan Kristof Bajbek

Zaštićen kao beli medved jer je igrač agencije koja je u dobrim odnosima sa Ramadanijem. Prima platu, a ne igra i ima ugovor na tri godine. Odigrao ukupno 225 minuta u Superligi

RepublikaFoto: Starsport
Žan Kristof Bajbek

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading