EKSKLUZIVNO! PARTIZAN MU RADIO IZA LEĐA: Otkriven PRAVI RAZLOG - evo zbog čega je Asano OTIŠAO iz Humske!

Autor:

Sport

03.05.2021

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub iz Humske prihvatio ponudu od pet miliona evra s Bliskog istoka jer timovi iz Nemačke i Francuske nisu hteli da plate tu sumu.

RepublikaFoto: Starsport
Doskorašnji as Partizana Takuma Asano

Možda i najbolji fudbaler Partizana Takuma Asano na Vaskrs je raskinuo ugovor s vicešampionom Srbije, navodno, zbog neisplaćenih zarada. Međutim, prema ekskluzivnim saznanjima Srpskog telegrafa, priča je potpuno drugačija jer je pravi razlog za odlazak reprezentativca Japana ljutnja na upravu crno-belih što su mu završili transfer na Bliski istok, a ne u lige petice (Engleska, Španija, Italija, Nemačka, Francuska). Prema informacijama našeg lista, klub iz Humske s neimenovanim klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ugovorio je prelazak krilnog napadača za pet miliona evra, ali je Takuma Asano to odbio jer je smatrao da je zaslužio šansu u nacionalnim prvenstvima zapadne Evrope.

PREKRŠEN DOGOVOR

Partizan i Japanac imali su džentlmenski dogovor da, ukoliko dođe ponuda za transfer u iznosu od pet miliona evra, ista bude prihvaćena ukoliko bi novac bio uplaćen brzo. Ipak, posle svega 26-godišnjak je prekršio svoju reč jer je stavio veto na već dogovoreni posao s ekipom koja je bila spremna da mu da znatno bogatije uslove nego one koje ima u Srbiji.

Asano: I u zoo-vrtu radim za džabe

Takuma Asano je prošle nedelje posetio jaguara (nadimak Japanca) u beogradskom zoo-vrtu, a kada je uspostavio vezu sa saigračem i cimerom Milošem Jojićem, rekao je nešto zanimljivo. Naime, popularni Zeka pitao ga je: "Šta radiš", a krilni napadač mu je kratko odgovorio: "Radim, trenutno, i to besplatno".

- Nije tajna da crno-beli imaju problema s finansijama i da bi im veoma dobrodošao jedan unosan transfer, a ponuda s Bliskog istoka došla je kao poručena. Ipak, Takuma je besno odbrusio čelnicima da ne želi da ide u Aziju, već samo na zapad Starog kontinenta - kaže izvor Srpskog telegrafa.

POLOVINA PLATE

Asano je bio na meti pojedinih timova iz zapadne Evrope, poput Nemačke ili Francuske, ali niko nije želeo da plati traženu sumu za momka koji je ove sezone na 40 utakmica u svim takmičenjima imao učinak od 21 gola i 10 asistencija.

Takođe, ostaje nejasno kako je Takuma Asano uopšte mogao i da raskine saradnju s Partizanom jer, po FIFA pravilima, igrač ima pravo na žalbu ako mu se duguju dve plate zaredom. Ipak, prema saznanjima Srpskog telegrafa, Japancu se duguje samo 32.500 evra iz prošle godine, a to je malo više od polovine njegove mesečne zarade, koja iznosi 50.000 evra.

RepublikaFoto: Starsport
Najvatrenije pristalice Crvene zvezde

Delije ne žele Asana u Zvezdi!

Posle objave raskida saradnje Partizana i Asana navijači Crvene zvezde stidljivo su po društvenim mrežama širile poruke "Terzo, reaguj". To je bio signal pristalica crveno-belih i poruka da bi generalni direktor novog-starog šampiona Srbije trebalo da dovede Japanca na Marakanu. Ipak, od toga posle neće biti ništa jer, prema informacijama našeg lista, delije, kao grupa, ne dozvoljavaju da bivši igrači Partizana obuku dres Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading