STANKOVIĆ PRE MIHAJLOVIĆA: Zvezdina uzdanica zahvalna SRBIMA za NAJBOLJU ODLUKU

Autor: Republika

Sport

01.05.2021

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Crvene zvezde Dijego Falčineli sumirao je izuzetnu sezonu okončanu prvenstvenom titulom.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Prvi Italijan u istoriji Crvene zvezde oduševljen je Srbijom i našim mentalitetom:

- U Zvezdi me je dočekala fantastična grupa ljudi, verovatno i najbolja na koju sam naišao u karijeri. Srbi su dosta drugačiji od Italijana. Direktniji ste, iskreniji, kažete sve što mislite i meni je takav odnos prijao i mnogo značio. Od trenutka kada sam došao, svi su učinili da se osećam kao da sam kod kuće. To mi je bilo veoma bitno, brzo sam se snašao i uklopio. Bez sumnje, Srbi su spontaniji i druželjubiviji od Italijana - kaže italijanski napadač u razgovoru za uskršnji broj Večernjih novosti.

Napadač iz Maršana, malog naselja u Umbriji, vratio je poverenje Dejana Stankovića dobrim igrama i golovima. Nije ih bilo mnogo, tek 13 na 32 nastupa u svim takmičenjima, odnosno devet ligaških, ali je Falčineli u mnogim utakmicama bio jedan od onih igrača koji je svojom pojavom u protivničkom kaznenom prostoru otvarao prostor Mirku Ivaniću, Aleksandru Kataiju, Benu i ostalima da pronađu put do mreže...

RepublikaFoto: Starsport
Falčineli protiv Milana

- Veći uticaj na moj dolazak u Zvezdu imao je Dejan Stanković od Siniše Mihajlovića. Na kraju, Stanković je taj koji me je hteo, tražio i pozvao da dođem. Ispostavilo se da sam doneo najbolju odluku. Mnogo sam napredovao, naročito mentalno, jer se u Zvezdi igra uvek da bi se pobedilo. Čak i kada tako izgleda nije lako pobediti svaku utakmicu. Ali, uz Stankovića smo odradili odličan posao, jer nam je usadio pobednički duh, snažan karakter. Iskoristio sam priliku da mnogo toga naučim od njega.

Falčineli je prezadovoljan Beogradom, tako da je malo razloga zašzo bi ga brzo napustio:

- Najbitnije je da se ova sezona završi kako smo planirali, osvajanjem duple krune. Biće dosta vremena da se misli o budućnosti. Odluka je važna, doneću je u dogovoru sa porodicom. Imam malu kćerku, koja je ove godine doživela veliku promenu. Morala je da napusti rodbinu, drugare, promenila je jezik, a još nije naučila ni italijaski kako treba. Sa druge strane, u Zvezdi se osećam sjajno, Beograd je prelep - kaže Falčineli za Novosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading