OGLASILI SE IZ ZVEZDE POVODOM KANGE: Radi se o RATU, a Gelor je KOLATERALNA ŠTETA

Autor: Republika

Sport

27.04.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se povodom vesti da je njen igrač Gelor Kanga lažirao godine i ime.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković i Gelor Kanga

Gabonac je prema vestima iz afričkih medija falsifikovao krštenicu, odnosno prava godina rođenja je 1985.,a ne 1990. kako je zvanično zavedeno. I ne zove se Gelor Kanga nego Kijaku-Kijaku Kijanga.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Povodom informacije koja je stigla iz Afrike o godinama našeg fudbalera Gelora Кange, želimo da istaknemo da Crvena zvezda veruje svom fudbaleru. Кanga ima važeći pasoš Gabona, kao i boravak u Francuskoj. Igrao je u Rusiji kao i Češkoj i nigde nije imao ni najmanji problem. Doživljavamo ove informacije kao rat dva saveza oko plasmana na Кup afričkih nacija u kome je Кanga kolateralna šteta. Nadamo se da će situacija biti što pre rešena u korist Gelora Кange - piše u saopštenju.

Ove optužbe tek ipak treba dokazati. Ako se to i desi, onda bi Gabon zaista mogao da bude surovo kažnjen. Ako bi se samo izbrisala pobeda od 3:0 protiv Konga odlazak u Kamerun je propao. Kongo je navodno uložio zvaničnu žalbu pred Afričkom fudbalskom konfederacijom (CAF). Fudbalski savez Gabona optužen je za prevaru.

Crvena zvezda je u svim ovim dešavanjima bez ikakve krivice, jer je Kanga 2012. bio daleko od Zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading