"PLAVCI" HAPSE ODBEGLOG "KRALJA": Real dočekuje Čelsi u polufinalu Lige šampiona!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

27.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokajnik udara na grešnika! Krah evropske superlige, čiji je Real Madrid bio najveći zagovornik, biće dodatni motiv Čelsiju, popularnim "plavcima", da "kraljeviće" (i dalje nepromenjenog stava oko Superlige) bace na kolena već u prvom meču polufinala Lige šampiona (21.00, Arena sport 1), čime bi im za samo desetak dana zalepili i drugi poprilično bolan šamar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Čelsi

IGRA DAVIDA I GOLIJATA

Gledajući kroz istorijsku prizmu, broj trofeja i fudbalski renome, Englezi nisu ni do kolena španskom velikanu. Četa Zinedina Zidana juri 14. titulu kontinentalnog šampiona i, gledajući gorenavedene parametre, ima očišćen put do "ušatog pehara", pošto su najveći konkurenti Bajern, Juventus i Liverupul završili ovosezonsko putešestvije u eliti. No, poslednjih godina, a bogami i decenija, presudan faktor u fudbalu zapravo je - novac.

To ne znači da je Real hendikepiran u odnosu na ostale polufinaliste kada je reč o finansijama. Naprotiv, najjednostavniji klik na specijalizovanom fudbalskom sajtu Transfermarkt nedvosmisleno govori da Madriđani po vrednosti igračkog kadra gledaju u leđa i Mančester sitiju i PSŽ, koji će se sastati u sutrašnjem drugom polufinalu, dok su skuplji jedino od Čelsija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Azar i Benzema

Prethodno će "kraljevski klub" morati žestoko da se razračuna s ambicioznim "plavcima", koje s klupe predvodi nemački perfekcionista Tomas Tuhel. Napad Reala, pored neprikosnovenog Karima Benzeme, činiće još i sveže oporavljeni Eden Azar, bivša uzdanica upravo Čelsija, kojeg navijači londonskog kluba poistovećuju s božanstvom zbog sedmogodišnjeg obitovanja na Stamford bridžu.

DOMAĆIN BLAGI FAVORIT

- Mi smo tim koji uvek želi više. Nismo još ništa osvojili, a u igri su i domaća liga i Liga šampiona - kazao je Zidan nakon iznenađujućeg remija sa Betisom za vikend u španskom šampionatu.

Čelsi pak priželjkuje reprizu 2012, kada su se jedini put u klupskoj istoriji popeli na krov Evrope. To što im kladionice nisu naklonjene, što se pobeda Reala plaća kvotom 2,50, a gostiju 3,05, izgledno neće demoralisati goste.

Pištaljka grešniku s Marakane

Za glavnog sudiju meča na stadionu "Alfredo di Stefano" delegiran je holandski arbitar Dani Makeli. On je u žižu svetske fudbalske javnosti dospeo nedavno, kada je na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Portugala u Beogradu prevideo čist gol gostiju. Koplje se slomilo na njegovom pomoćniku koji je zbog toga razrešen s dužnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading