UEFA POKRENULA ISTRAGU: Zlatanu Ibrahimoviću preti IZBACIVANJE IZ FUDBALA!

Autor: Republika

Sport

26.04.2021

20:15

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović bi mogao da bude suspendovan iz fudbala na tri godine, a na tu temu se konačno oglasila UEFA!

www.profimedia.rs

Zlatan Ibrahimović

Ibrahimović je vlasnik deonica jedne kladionice (Bethard) koja je prijavljena na Malti, što je zabranjeno profesionalnim fudbalerima.

Etički kodeksi FIFA i UEFA propisuju da fudbaleri nikako ne smeju da imaju bilo kakav vlasnički udeo u kladionicama ako planiraju da nastupaju u njihovim takmičenjima, a Ibrahimović je igrajući za Švedsku i Milan prekršio oba pravila.

- U skladu sa Disciplinskim pravilnikom UEFA, imenovan je Etički i disciplinski inspektor koji će sprovesti istragu o ptencijalnom kršenju Disciplinskog pravilnika UEFA gospodina Zlatana Ibrahimovića zbog navodnog posedovanja finansijskog udela u kompaniji za klađenje. Dalje informacije o ovom događaju biće dostupne blagovremeno- navodi se u saopštenju UEFA.

Prema pravilma FIFA, Ibrahimoviću zbog sukoba interesa preti kazna od oko 100.000 evra i maksimalna suspenzija od čak tri godine zabrane bavljenja fudbalom.

 

 

Komentari (0)

Loading