VELIKANI ILI RAVNOZEMLJAŠI? Ove reči Čeferina ODJEKNULE Evropom!

Autor: Republika

Sport

25.04.2021

10:33

Predsednik UEFA se oglasio o gorućoj temi.

Tanjug/AP
Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin najavio je za "Dejli mejl" da će "evropska kuća fudbala" sankcionisati klubove zbog pokušaja "otcepljenja" stvaranjem Superlige Evrope.

 Svako mora da snosi posledice onoga što je uradio. Ne možete tako nešto da uradite i da kažete: “Kaznili su me zato što me svi mrze”. Oni nemaju problem ni sa kim, osim sa sobom. Ono što su oni uradili nije u redu i videćemo u narednih nekoliko dana šta ćemo da uradimo – reao je Čeferin.

Slovenac je progovorio i o dinamici kažnjavanja, s obzirom na to da kazne neće biti jednake za sve.

Za mene postoje tri grupe u tih 12 klubova: Englezi, koji su se oglasili prvi, zatim sledeća trojka i onda oni što veruju da je Zemlja ravna i da Superliga i dalje postoji. Velika je razlika među njima, ali svi će da budu odgovorni. Videćemo na koji način.

Jedno od pitanja je bilo kako se osećao kad je čuo da se osniva Superliga.

– Osećao sam se kao da sam stavljen u veš mašinu. U subotu sam iz Slovenije otišao u Švajcarsku, osam sati automobilom. U svom govoru imao sam sve spremno da razgovaram o reformama, čak i da se zahvalim Anjeliju. Od tada sam četiri puta promenio govor. Pripremali su stvari koje mi nisu rekli, Anjeli me je lagao govoreći: “Nije istina, nije istina.” Na kraju se to dogodilo i ja sam morao javno da kažem šta se zaista desilo – ispričao je Čeferin.

Komentari (0)

Loading