STEŽE SE KAIŠ U HUMSKOJ: Partizan u OGROMNIM PROBLEMIMA, plate UPOLA manje!

Autor: Republika

Sport

23.04.2021

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan nalazi se u velikim finansijskim problemima zbog kojih će sastav tima morati da ispašta.

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Starsport, Pixabay
Foto: Ilustracija

Portal "Telegraf" je pisao tekst u kom se izlažu svi problemi crno-belih:

- Uložio je Partizan u minule dve godine mnogo u tim, angažovani su igrači sa raznoraznih meridijana. čak i sa zapada Evrope, za koje su, naravno, isplaćivana skupa obeštećenja, ali i plate, te su u Humskoj odlučili da od narednog leta malo promene kurs i koriguju budžet kako bi klub nastavio normalno da funkcioniše i u budućnosti. Jer, crno-beli sami sebe izdržavaju, bez ičije pomoći sa strane, pa shodno tome mora racionalno da razmišlja i planira - piše pomenuti portal.

- Izuzev prodaje Umara Sadika i Filipa Stevanovića (ostao u timu) minulog oktobra, postojeći igrački kadar gotovo nije ni "okrznut" u prethodnom prelaznom roku. Štaviše, angažovano je još nekoliko fudbalera u smiraju "pijace" i u stanju opšte besparice na globalnom nivou, a svedoci smo da se i najveći žale na prazne buđelare (pokušaj osnivanja Superlige Evrope), crno-beli su napravili plan da već od narednog leta ipak rasterete kasu i reše se bar dela najvećih ugovora u ekipi - dodaje se, uz sledeću opasku:

- Neće Partizan naravno, nikoga od igrača terati prislilno, to nikada nije bio manir kluba iz Humske, već će gledati da iskoristi svaku mogućnost na tržištu, tokom prelaznog roka i kroz transfere realizuje pomenuti plan. A, prema onome što smo čuli u Humskoj, crno-beli su namerili da ovoga leta rasterete bar 50 odsto visokih plata u ekipi, dok bi preostalih 50 odsto bilo realizovano do kraja sledeće sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Ko će iz Partizana da ide, a ko ne, ostaje na upravi da odluči. Takuma Asano je "prvi pik" za odlazak jer igra izvrsno, ulazi u poslednju sezonu ugovora i crno-beli bi praktično "morali da ga prodaju" ovog leta, kako im Asano ne bi otišao besplatno kasnije. Produžetak saradnje, u ovakvim finansijskim okolnostima, nije baš izgledan kada se radi o japanskom reprezentativcu čiji je dolazak plaćen milion evra.

Odlazak "najskupljih" će, sa jedne strane, oslabiti tim zbog "naprasnog nestanka" sticanog iskustva kojim najbolji igrači kluba raspolažu, ali se otvaraju mesta i za pojačanja, istina nešto jeftinija od dosadašnjih, kao i za članove nadaleko čuvene Partizanove omladinske škole.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading