STANOJEVIĆ POD PRITISKOM: Trener Partizana ima DODATNI RAZLOG za trijumf u finalu Kupa Srbije

Autor: Republika

Sport

22.04.2021

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Aleksandar Stanojević mogao bi da uđe u istoriju crno-belih ukoliko osvoji trofej u Kupu Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Stanojević

Ukoliko Partizan savlada Crvenu zvezdu 25. maja, Stanojević bi se popeo na drugo mesto najtrofejnijih trenera u istoriji tima iz Humske.

Stanojević je u prvom mandatu startovao sa dve titule (2010, 2011) i jednim kupom (2011), što je po broju znamenja bilo dovoljno da stane uz rame legendarnom Stjepanu Bobeku, osvajaču tri uzastopna prvenstva velike Jugoslavije (1961, 1962, 1963).

Iznad Bobeka i Stanojevića su tri imena.

Ljubiša Tumbaković sa devet odličja (šest titula, tri kupa) je dominantno na vrhu večne liste, dok po četiri pehara imaju Slaviša Jokanović (dve duple krune, 2008. i 2009) i Ilješ Špic (titule 1947, 1949, kupovi 1947, 1952). Ako ttitula Kupa Srbije dopadne aktuelnom treneru u ruke, izjednačio bi se sa Špicem i Jakonovićem u tom domenu.

Zanimljivo, na klupskoj listi najtrofejnijhi trenera Partizana, iza Stanojevića su Nenad Bjeković (šampionski naslovi) i Marko Nikolić (titula i kup) sa po dva pehara u Partizanu, dok su svi ostali osvajali po jedan pehar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading