JOKIĆ GA DOBRO POZNAJE: Ovaj bogataš je NAPRAVIO KARAMBOL u fudbalu, navijači Arsenala ga preziru!

Autor:

Sport

21.04.2021

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik Denver Nagetsa i američki milijarder Sten Kronke jedan je od glavnih lobista za formiranje Superlige Evrope. Kronke je pre tri godine postao jedini vlasnik Fudbalskog kluba Arsenal, pošto je otkupio svih 100 odsto deonica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sten Kronke

To je deveti sportski klub u njegovom vlasništvu. Kronke je ujedno vlasnik po jedne ekipe u sva četiri velika američka sporta, NBA ekipe Denver Nagets, za koji igra najbolji centar sveta Nikola Jokić, NFL ekipe Los Anđeles Rems, hokejaša Kolorado Avalenša koji se takmiče u NHL ligi i fudbalske ekipe Kolorado Repids u MLS. Drži i Ženski fudbalski klub Arsenal, jednog tima u hokeju na travi, kao i dva tima koji se takmiče u "esportu".

Prema Forbsovoj listi, Kronke je 2020. godine vredeo 10 milijardi dolara. Rođen je 1947. godine u Misuriju. Svoje bogatstvo je znatno uvećao kada je oženio vlasnicu čuvenog lanca "Valmart" koji vredi blizu pet milijardi dolara. Svoju kompaniju "Kronke grup" je osnovao 1983. godine, a bogatio se poslovima sa nekretninama, gradeći tržne centre i stambene zgrade. Vremenom je razvio kompaniju koja je specijalizovana za razvoj prigradskih delova, odnosno izgradnju nekretnina u rubnim delovima gradova, a ta firma je procenjena na dve milijarde dolara.

Kronke je 2000. godine postao vlasnik Denver Nagetsa. Inače, Amerikanac ne važi za osobu koja se često pojavljuje u medijima. Naprotiv, ima nadimak"Tihi Sten" jer ne voli da daje izjave i da se pojavljuje u javnosti. Retko kad se meša u svakodnevni rad svojih klubova, ali izuzetno je omražen među navijačima Arsenala!

Zanimljivo je da je na američkim izborima dao novac i demokratama i republikancima, iako važi za republikanca i velikog pristalicu Donalda Trampa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading