EMOTIVNA ISPOVEST ALEKSANDRA MITROVIĆA: Odrastao u VELIKOM SIROMAŠTVU, a ŽRTVU SVOG BRATA nikad ne zaboravlja!

Autor: Republika

Sport

20.04.2021

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od blata do zlata, tako je izgledao put Aleksandra Mitrovića, najboljeg strelca u istoriji nacionalne selekcija Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

Nema ko ne voli popularnog "Mitrogola". Čovek koji u svakom meču daje 110%  sebe i uvek nas njegovi golovi spašavaju iz neugodnih situacija.

Napadač Fulama je rođen u Smederevu, potekavši iz siromašne porodice. Svakodnevna putovanja do Beograda i nazad bila su vrlo naporna:

- Bez obzira na mnogo obaveza uvek su nalazili vremena da sa mnom i vratom uče ili da mene voze iz Smedereva u Beograd na treninge. Šest puta nedeljeno. Pre ili posle škole, u zavisnosti od toga koja sam smena, čekali su me da me odvedu na trening i vrate kući. Imao sam vremena samo za školu i fudbal, a oni samo za posao i moje treninge. Putovali smo tako od moje devete do 14. godine. Onda sam se preselio u Beograd - kaže Mitrović u Informerovom dodatku "Hit".

Borbeni i skromni momak se nije uzvezdio i dobro zna koliko je bilo neizmerno odricanje čitave porodice i prijatelja zarad njegovog uspeha:

- Odricali su se svega da bih ja uspeo da ostvarim snove, da bih mogao da radim šta volim. I moj brat je mnogo puta morao da se žrtvuje. Na primer, dešavalo se da nemamo para i onda on ne dobije nove patike ili majicu da bi imali meni da kupe kopačke ili kostobrane. Naravno da samm srećan što sam uspeo, ali mi je mnogo draže što se to dogodilozbog svih njih, koji su godinama sebe stavljali u drugi plan da bih ja išao prema svojih ciljevima. Drago mi je što danas njima mogu da pružim više - ističe Mitrović.

Ističe i žrtvu roditelja:

- Bilo je trenutaka kada smo morali da brojimo dinar po dinar da bismo imali za gorivo do Beograda. Majka je radila za 15-20.000 dinara, otac je radio privatno, pa je nekada bilo para, nekada ne. Ipak, oni su se uvek trudili da mi to ne osetimo. Snalazili su se, pozjamljivali, babe i dede su na pomagali. Porodice mnogih mojih vršnjaka takođe su mnogo ulagale u karijere, ali mali broj talentovanih momaka je uspeo da napravi nešto u životu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading