SRPSKI TELEGRAF EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Sergej napušta Lacio! Evo GDE prelazi za 70 miliona evra

Autor:

Sport

19.04.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vezista Lacija će od leta postati najskuplji srpski igrač u istoriji, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Paola Garbuio/LaPresse via AP
Sergej Milinković-Savić neće još dugo nositi dres Lacija

Sergej Milinković-Savić (26) menja evropsku metropolu u julu. Reprezentativac Srbije će na leto napustiti rimski Lacio i preći u Pari Sen Žermen, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf, i tako postati šesti Srbin u istoriji "svetaca".

Prema informacijama našeg lista, aktuelni vicešampion Evrope i klub iz prestonice Italije dogovorili su obeštećenje od 70 miliona evra, kojim će vezista postati najskuplji srpski fudbaler u istoriji. Takođe, popularnog SMS čeka plata od šest do sedam miliona evra i ugovor na pet godina.

Sigurno je da ogroman udeo u ovom poslu ima i Mateja Kežman (42), menadžer Milinković-Savića, koji je dres Parižana nosio od 2008. do 2011. i u tom periodu je osvojio jedan Kup Francuske uz deset golova na 53 utakmice. Velika prednost jednog od naših najboljih igrača jeste to što je rođen u Španiji i tako na Parku prinčeva neće zauzimati poziciju stranca iz Evropske unije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Milinković-Savić

Više do tri godine traje saga oko odlaska Sergeja iz Večnog grada, a do sada su se, kao opcije, pominjali Mančester junajted, Čelsi, Mančester siti, Bajern, Milan, Inter, Juventus, Barselona i Real. Upravo je tim iz Madrida bio jedan od glavnih favorita za potpis bivšeg člana Vojvodine i Genka, ali se od tog posla odustalo jer je "kraljevski klub" produžio ugovor sa Hrvatom Lukom Modrićem.

Još jedna bitna stavka u celokupnom poslu je najverovatniji odlazak Simonea Inzagija, trenera Lacija, kojem ugovor ističe na kraju sezone, a pod njegovim vođstvom SMS je postao lider ekipe i zamenik kapitena.

Sergej Milinković-Savić je na stadionu Olimpiko od dolaska 2015. odigrao 241 utakmicu, postigao 46 golova i osvojio jedan Kup Italije i dva Superkupa Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading