ODLUKA KOJA ĆE PROMENITI ISTORIJU FUDBALA: UEFA izbacuje NAJVEĆE KLUBOVE iz evropskih takmičenja!

Autor:

Sport

18.04.2021

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pomolu je dogovor najvećih evropskih klubova i osnivanje takozvane Superlige, a sada se oglasila krovna kuća fudbala u Evropi UEFA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Ako bi se ovo dogodilo, želimo da ponovimo da ćemo ostati jedinstveni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekat, koji je zasnovan na ličnim interesima nekolicine klubova u trenutku kada je društvu potrebna solidarnost više nego ikad.

Razmotrićemo sve mere koje su nam na raspolaganju, na svim nivoima, kako sudskim, tako i sportskim, kako bismo sprečili da se ovo dogodi. Fudbal se zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama. Ne može biti drugačije.

Kao što su ranije najavile FIFA i šest federacija, dotičnim klubovima će biti zabranjeno da igraju u bilo kom drugom takmičenju na domaćem, evropskom ili svetskom nivou, a njihovim igračima bi mogla biti uskraćena prilika da predstavljaju svoje nacionalne timove.

Zahvaljujemo se onim klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i nemačkim klubovima, koji su odbili da se prijave za ovo. Pozivamo sve ljubitelje fudbala, pristalice i političare, da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako bi bio najavljen. Ovaj uporni lični interes nekolicine traje predugo. Što je dosta - dosta je- poruka je iz UEFA.

Početak Superlige Evrope gde bi učestvovali samo najbogatiji klubovi, i dalje nezvanično, planiran je za sezonu 2023/24, a projektovan budžet je pet milijardi evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading