OVO JE TUŽNO! Superliga Srbije PRVA u Evropi, ali po parametru koji nije za pohvalu

Autor:

Sport

15.04.2021

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska opservatorija CIES je napravila istraživanje u kom je Superliga Srbije ispred svih ostalih evropskih liga, ali to nije nimalo pohvalno.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa 164. "večitog derbija"

Naime, naučnici iz ovog udruženja su uradili ispitivanje o broju prekršaja na utakmicama u svim evropskim ligama, a u obzir su uzete sve utakmice koje su odigrane između 1. jula 2019. i 3. marta 2021. godine.

Oni su došli do rezultata da se u Evropi prosečno na svakoj utakmici zabeleži 28 faulova, a lider po broju prekršaja je Superliga Srbije.

Mnogo više od proseka, u Superligi Srbije na svakoj utakmici u proseku pada 35,6 prekršaja, što je najviše na Starom kontinentu.

Prvi pratilac u ovom neslavnom takmičenju je Superliga Grčke gde se u proseku vidi 33,8 prekršaja. Zatim slede Bugarska, Portugal, Češka, italijanska Serija B, Ukrajina, Slovačka, Belorusija i Rumunija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading