IBRAHIMOVIĆA IZBACUJU IZ FUDBALA NA TRI GODINE? FIFA i UEFA češljaju SPORNE DOKUMENTE!

Autor:

Sport

14.04.2021

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović bi mogao da bude izbačen iz fudbala na tri godine!

RepublikaFoto: Starsport
Zlatan Ibrahimović

Ukoliko se utvrdi da jedna od njegovih kompanija ima udela u kladioničarskom biznisu, slavni Šveđanin bi mogao da završi karijeru.

Konkretno, kako navodi portal Sprtbladet, firma "Unknown AB", čiji je jedan od vlasnika švedski fudbaler, ima 10 procenata u upravljačkoj strukturi kladionice "Bethard.com".

Ukoliko se ovaj podatak ispostavi kao sto posto tačan, Ibrahimović bi mogao da se nađe "na tapetu" UEFA i FIFA koje strogo zabranjuju igračima bilo kakvu umešanost, na bilo koji način, u kladioničarski biznis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Švedski mediji pišu da bi Zlatan mogao da bude kažnjen i sa astronomskih 100 miliona evra ili da bude suspendovan iz fudbala na maksimalne tri godine, ako se ispostavi da je prekršio pravila.

Povodom ovog slučaja oglasio se i FS Švedske.

- Nismo razgovarali sa Zlatanom. Ne razmišljam o mogućoj kazni za njega, ali bih voleo da dobijem preciznije informacije od FIFA vezano za regulative u oko ovog slučaja i kako se one interpretetiraju - izjavio je generalni skretar švedskog fudbalskog saveza Hakan Sjorstrand.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading