UEFA BEZ MILOSTI: Zvezda DRAKONSKI kažnjena zbog dešavanja na utakmici sa Milanom!

Autor:

Sport

14.04.2021

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda dobila je kaznu od strane UEFA.

RepublikaFoto: Republika
Stadion Crvene zvezde

UEFA je reagovala zbog dešavanja na prvom meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana.

Najveći problem sa te utakmice bilo je prostačko vređanje Zlatana Ibrahimovića, koje je obišlo Evropu i svet, koje je okarekterisano kao rasističko i vređanje po nacionalnoj osnovi. Pored toga Uefini delegati uočili su još neke  neke nedostatke u organizaciji tog susreta, pa će Crvena zvezda naredne kvalifikacije za evropska takmičenja, najverovatnije Ligu šampiona, početi pred praznim tribinama, prenosi Mozzartsport.

UEFA je Zvezdu kaznila sa dva domaća meča bez prisustva navijača, sa tim da je ova druga uslovna, ako bi se izgred ponovio u narednih godinu dana.

Osnov za kaznu je rasističko ponašanje njenih navijača. Pod taj termin “rasističko ponašanje“ Uefa svrstava i uvrede na nacionalnoj ili verskoj osnovi.

Na narednom evropskom meču Zvezda će morati da igra sa parolom “#NoToRacism“ (Ne rasizmu) sa Uefinim logom.

RepublikaFoto: Starsport
Ibrahimović na Marakani

Tu nije kraj. Zbog “provokativne poruke uvredljive sadržine“  Zvezda će morati da plati i kaznu od 25.000 evra, a dodatnih 5.000 evra moraće da prosledi UEFA zbog kršenja bezbednosnih protokola tokom pandemije korona virusa. Posledica toga što su na utakmici prekršena pravila o prisustvu navijača, što se nije poštovala socijalna distanca i što nisu bili primenjeni svi higijenski propisi.

Zvezda će pomenutu kaznu od 30.000 evra morati da uplati u narednih 90 dana, dok uslovna kazna važi do 13. aprila 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading