KOSANOVIĆ KONTRIRA STANKOVIĆU: Iskusni stručnjak posle "Večitog derbija" na strani STANOJEVIĆA

Autor: Republika

Sport

09.04.2021

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski trener Milorad Kosanović tvrdi da pravilo "bonus" mladih igrača u startnoj postavi ne dovodi do boljitka u srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

Kosanović, koji ima vrlo dug staž u srpskom fudbalu, prokomentarisao je pravilo "bonusa" posle 164. "Večitog derbija":

- Meni se čini da je pravilo o bonus igračima uvedeno na silu. Najbitniji period za razvoj mladog igrača je od 18 do 21. godine i s njima moraju da rade najbolji treneri koje imamo. Kada kažem najbolji, mislim najkvalitetniji od trenera naša dva najveća kluba ili čad selektora. Slažem se da mladi treba da dobijaju šansu, ali da to bude postepeno, a ovako im ne činimo uslugu - izjavio je Kosanović za "Informer".

Poređenja radi, trener Crvene zvezde Dejan Stanković uviđa određene pozitivne strane novog pravila:

- Dobro je to za razvoj igrača, ali onda vidiš da u derbiju trojica ostanu u svlačionici... Mladog igrača moraš da istrpiš da bi se video napredak, ne može to preko noći. Ima tu razloga "za" i "protiv" - rekao je Stanković, a isto je upitan i kolega iz Partizana Aleksandar Stanojević:

- Smatram da je pravilo besmisleno. Ako si dovoljno kvalitetan, igraćeš. Ja sam igrao poslednji derbi na "Makarani" sa dva ili tri bonus igrača i to sa klincima od 16 i po godina - dao je svoje viđenje Stanojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading