FIFA NA POTEZU: Azerbejdžanci BESNI - uputili ŽALBU!

Autor:

Sport

02.04.2021

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili se iz fudbalskog saveza, nezadovoljstvo Azera.

RepublikaFoto: FSS
Detalj sa meča Azerbejdžan-Srbija

Fudbalski savez Azerbejdžana uputio je žalbu FIFA zbog zastave Nagorno-Karabaha koja je istaknuta na tribinama tokom meča kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo Jermenija - Rumunija.

Asocijacija fudbalskih federacija Azerbejdžana (AFFA) obratila se Međunarodnoj federaciji fudbala (FIFA) zbog toga što se na utakmici Jermenija - Rumunija pojavila istaknuta nazovimo je 'zastava' separatističkog režima, i to u meču trećeg kola kvalifiikacija za Svetsko prvenstvo - naveo je azerbejdžanski savez.

Taj region je nedavno bio i predmet spora, rata, između dve zemlje, pošto Azeri smatraju da je to okupirani deo njihove teritorije.

Primirje je potpisano 9. novembra, i to pod "nadzorom" Rusije, a uz saglasnost Azerbejdžana i Jermenije, čije stanovništvo i čini apsolutno većinski broj žitelja Nagorno Karabaha.

Podsetimo, Azeri su poraženi u prva dva susreta kvalifikacija u A grupi, od Portugala minimalnim rezultatom, kao i od Srbije u Bakuu sa 2:1. Sa druge strane, Jermeni su apsolutni hit na "starom kontinentu" jer su zabeležili maksimalnih devet bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading