MAKEDONCI NAPRAVILI ČUDO U NEMAČKOJ: Španija LAKO sa tzv. Kosovom, Danci na PRAGU Mundijala!

Autor:

Sport

31.03.2021

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma uzbudljivo je bilo širom Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa meča Španija - tzv. Kosovo

U sredu uveče na programu je bilo 15 mečeva kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru, a posebno zanimljivo je bilo u Sevilji i Duizburgu.

Selekcija Španije rutinski je nadigrala tzv. Kosovo sa 3:1 (2:0), dok je Severna Makedonija napravila čudo u Nemačkoj savladavši favorizovanog domaćina sa 2:1 (1:0).

Španci su postigli dva gola u rasponu od dva minuta u prvom delu, a precizni su bili Olmo u 34. i Feran Tores u 36. minutu. Na 2:1 smanjio je Halili u 70, ali je Moreno pet minuta kasnije potvrdio trijumf "crvene furije".

Velika senzacija viđena je u Duizburgu gde su Pandev i Elmas postigli golove za Makedonce, dok je Gundogan bio precizan sa bele tačke. Drugo vođstvo naši južni susedi su izborili na pet minuta pre kraja, usledila je ofanziva Nemaca, ali bez promene rezultata.

Danska je deklasirala Austriju sa 4:0 i došla je na korak od Mundijala, Ukrajina je kod kuće remizirala sa Kazahstanom (1:1), a svetski prvak Francuska je minimalcem protutnjala kroz BiH. Vezista Partizana Bibras Natho postigao je četvrti gol za Izrael koji je deklasirao Moldaviju u gostima sa 4:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading