ORLOVI PRELETELI I BAKU: Mitrović je HEROJ - Srbija SRUŠILA Azerbejdžan!

Autor:

Sport

30.03.2021

14:52 >> 17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije, posle velike borbe, nadigrala Azere sa 2:1 za nove bodove i džinovski korak ka Mundijalu u Kataru.

RepublikaFoto: Twitter/Printscreen/Fudbalski savez Srbije | FA of Serbia
Napadač Srbije Aleksandar Mitrović slavi gol u Bakuu

Fudbaleri Srbije, uz velike muke, savladali su Azerbejdžan sa 2:1 (1:0) na "Olimpijskom stadionu" u Bakuu u 3. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Još jednom je heroj "orlova" bio centarfor Aleksandar Mitrović, sa dva pogotka u 16. i 81. minutu, a situaciju je zakomlikovao Mahmudov.

Naime, Filip Kostić je skrivio penal nad njim, a ovaj je posle sat vremena igre lako savladao Rajkovića sa kreča.

Ipak, Srbija je smogla snage da ponovo zatrese mrežu rivala, nakon dodavanja Sergej Milinković-Savića Mitar je postigao peti gol u kvalifikacijama za velika tri boda.

"Orlovi" su ih do sada sakupili sedam, a utisak je da je ovo bio veoma uspešan martovski mini-ciklus.

Tok susreta iz Bakua mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Kraj susreta! Azerbejdžan - Srbija 1:2!

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade vremena.

88. minut - Kalehandze je prvi igrač iz domeće selekcije koji je dobio javnu opomenu.

86. minut - Dušan Vlahović je zamenio dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića, dok je Ristić ušao u igru umesto Radonjića.

81. minut - GOOOOL! Ponovo je strelac Aleksandar Mitrović, Srbin je postigao već peti pogodak na tri kvalifikaciona susreta, ovoga puta mu je asistirao Milinković-Savić - 1:2!

 

 

78. minut - Emreli se dugo žali na povredu, pa je zamenjen. Srbija uglavnom pokušava iz prekida, ali teško pronalazi put do gola koji odlično čuva Magomedalijev.

76. minut - Gudelj je zaradio javnu opomenu.

74. minut - Aleksandar Mitrović je propustio ogromnu šansu. Tadić je pripremio sve Mitru, kome je golman Azerbejdžana sjajno odbranio udarac. Kapitena Ajaksa je zamenio Luka Jović.

72. minut - Italijanski stručnjak je uveo Kalizadu, a iz igre je izašao Salahli.

71. minut - Novi solidan napad "orlova". Radonjić je "zavrnuo" u sredinu, ali je golman domaćih uspešno ukrotio.

68. minut - Selektor domaćih De Bjazi odlučio je da ubaci Emrelija i Šeidaeva, "orlovi" su izveli sedam kornera, ali bez učinka za sada.

67. minut - Teško naši reprezentativci stvaraju šanse, Azeri se organizovano brane na sredini drugog dela igre.

64. minut - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi napravio je dvostruku izmenu. Živković je zamenio Kostića, a Grujić Maksimovića.

59. minut - GOOOOL! Filip Kostić je skrivio penal, a sa bele tačke je bio siguran Mahmudov za 1:1!

54. minut - Pokušao je Filip Kostić, ipak nema drugog gola za Srbiju. Već u narednom napadu, Mitrović je uputio šut sa distance, još jednom neprecizno.

49. minut - Nurijev je imao dobru šansu, ali je lopta završila u korneru.

47. minut - Ponovo je Tadić tražio Mitrovića koji je uspeo da izvuče korner iz teške pozicije. Bivši igrač Partizana je probao glavom posle udarca iz ugla, ali bez promene rezultata.

 

 

46. minut - Počinje drugo poluvreme u prestonici Azerbejdžana. 

Kraj 1. poluvremena, Srbija ima minimalnu prednost u Bakuu

45+1. minut - Igraće se još minut nadoknade vremena. Žuti karton zaradio je Uroš Spajić.

45. minut - Tadić je iz kornera pronašao Spajića koji je odlično skočio, ali je glavom šutirao pokraj gola.

43. minut - Nemanja Gudelj je bio neprecizan sa preko 25 metara.

39. minut - Šut Mitrovića sa distance lako je ukrotio golman Azerbejdžana.

37. minut - Sjajna kontra Srbije. Tadić je "izbacio" Radonjića po desnom krilu, on je odmah centrirao ka Mitroviću, ali centarfor Fulama je slabo u trku zahvatio loptu glavom.

35. minut - Sve bolja igra domaće selekcije, doduše imali su tek jednu pravu priliku, ali sve lakše dolaze pred gol Predraga Rajkovića. "Orlovi" su uzvratili preko kapitena Dušana Tadića koji je bio neprecizan.

30. minut - Stopostotnu priliku je propustio domaćin. Nakon dobre kombinacije Azerbejdžana, Gorbani se našao licem u lice sa Rajkovićem, ali je golman Srbije sjajnom paradom izbacio loptu u korner. Naša selekcija je zadržala minimalnu prednost zajvaljujući "jedinici" Remsa.

26. minut - "Orlovi" su još jednom pokušali iz prekida. Nakon kornera, lopta je stigla do Strahinje Pavlovića, ali je njegov udarac lako ukrotio čuvar mreže Azera Magomadalijev.

23. minut - Polovina prvog dela igre. Srbija je na vreme dala gol i kontroliše ritam i dešavanja na terenu Olimpijskog stadiona.

 

 

16. minut - GOOOOL! Dušan Tadić je proigrao Aleksandra Mitrovića koji je prijemom lopte sebi napravio prostor za šut, pa je preciznim udarcem doneo "orlovima" prednost - 0:1!

 

11. minut - Gurbani je oprobao udarac glavom posle slobodnog udarca sa levog boka, ali je srećom po Predraga Rajkovića lopta otišla van okvira gola Srbije.

7. minut - Prva šansa za "orlove". Sergej Milinković-Savić je zahvatio loptu glavom, ali je jedan od domaćih igrača to izblokirao na putu ka golu.

4. minut - Miran početak meča, lopta je uglavnom u nogama srpskih reprezentativaca.

1. minut - Počeo je meč u prestonici Azerbejdžama.

Počeo je susret u Bakuu

Pre početka meča u Bakuu intonirane su nacionalne himne Srbije i Azerbejdžana. Zbog koronavirusa nije omogućeno prisustvo publike na stadionu koji prima oko 70 hiljada gledalaca.

 

 

 

 

 

AZERBEJDŽAN: Magomedalijev – Medvedev, B. Husejnov, Badalov, Krivotajuk – A. Husejnov, Mahmudov, Ibrahimli, Salahli – Nuriev, Gorbani.
SRBIJA: Rajković – Spajić, S. Mitrović, Pavlović – Kostić, Maksimović, Gudelj, Radonjić – Milinković-Savić, Tadić – A. Mitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading