NEVEROVATNO: Jedan PROSEČAN FUDBALER Srbije košta kao cela selekcija Azerbejdžana!

Autor:

Sport

30.03.2021

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja pohod na Svetsko prvenstvo mečom protiv selekcije Azerbejdžana, a uprkos ulozi favorita, "orlovi" moraju ući maksimalno oprezni u ovu utakmicu koja se igra od 18 časova na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Dobro pamtimo duele sa Azerima, pogotovo Gurbana Gurbanova...

Naš tim je od osamostaljenja 2006. odigrao sa Azerbejdžanom tri meča i slavio u sva tri pobedama od 1:0, 6:1 i 4:1, a najubedljiviji rezultat bio je baš u Bakuu 2007. u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pamte se i dueli iz 2003- godine, kada smo pod nazivom Srbija i Crna Gora pretrpeli dva velika šamara. Najpre je u Podgorici rezultat bio 2:2, a potom je u junu 2003. godine Azerbejdžan pobedio sa 2:1. Tada smo dobro zapamtili Gurbana Gurbanova, koji je za Azere postigao oba pogotka u Podgorici i jedan u Bakuu.

Situacija u tamošnjem fudbalu nije najsjajnija, a odmeru u snaga možemo videti i preko Transfermarketa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vrednost selekcije Azerbejdžana na Transfermarketu procenjena je na 15.8 miliona evra. Sa druge strane, "Orlovi" su procenjeni na 347.55 miliona evra, što najbolje govori o tome ko je favorit na ovom meču.

Nikola Milenković zbog suspenzije i crvenog kartona u meču sa Portugalcima neće biti na raspolaganju selektoru, kao i Miloš Veljković i Đorđe Despotović, koji su se pred meč sa Portugalcima vratili u svoje klubove zbog povreda. Kod Azera je Bahlul Mustafazadeh povređen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading